İmamoğlu: İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur, olmayacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu: İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur, olmayacaktır
Abone ol
İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “16 milyon İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur, olmayacaktır. İstanbullular, bu şehrin başına Kanal İstanbul belasının açılmasını istemiyor. Bu noktada İstanbulluların iradesine saygı gösterin” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisinin 2. kademesinin temel atma töreninde konuştu. Gündemine Melen Barajı’nı ve Kanal İstanbul projelerini alan İmamoğlu, İstanbul’un su sorununa da değindi. İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce “Tam yol ileri” diyerek kararlılıklarını gösterdiğini dile getirdi, “İnsanlarımızın taleplerine karşılık veren, yatırımlarla dolu çok güzel bir beş yılı daha hep birlikte yaşayalım. Temennimiz bu. İstanbullular bize 31 Mart’ta bir kere daha görev emri verdi. İstanbul’un seferberlik anlayışıyla yönetilmesi şart” dedi.

İstanbul’un su meselesiyle ilgili iki konu olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bunlardan birisi Melen Barajı. Bir diğeri de ısrar edilen, seçim dönemlerinde bunu dile getirenlerin hafıza kaybı yaşadıkları Kanal İstanbul. Bunlar İstanbul’un takip edilmesi gereken konular. Birisinin yapılması için acil masa kurulması gerekirken, diğerinin İstanbul’un kapısından içeri sokulmaması gerekiyor” diye konuştu.

“Melen Barajı’nın akıbeti belirsiz”

Melen Barajı’nın akıbetinin belirsiz olduğunu vurguladı, “Melen Barajı sürecinin 2016’da tamamlanıp, açılması gerekirken, biz görevi devraldığımızda proje hatalarının yapıldığını gördük. Melen Barajı meselesinde çağrımı yineliyorum: Bir araya gelelim. Eksik yaparsanız milletten özür dilersiniz. Hata yüzünden bir bedel ödenmişse soruşturma açarsınız. Devlet böyle işler” dedi.

“İstanbulluların iradesine saygı gösterin”

Kanal İstanbul’un ihanet projesi olduğunu belirten İmamoğlu, “16 milyon İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur, olmayacaktır. İstanbullular, bu şehrin başına Kanal İstanbul belasının açılmasını istemiyor. Bu noktada İstanbulluların iradesine saygı gösterin” diye konuştu.


Yorum Yazın