İmamoğlu: Devletimizin bütün yönetim kademelerinin, bizlerin, başımızı öne eğip düşünmemiz gerek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu: Devletimizin bütün yönetim kademelerinin, bizlerin, başımızı öne eğip düşünmemiz gerek
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Karanfilköy kentsel dönüşüm projesi töreninde konuştu.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili konuşan İmamoğlu, "Bütün bu yaşananlar en başta her şeyimizle canımızı vatanımızı emanet ettiğimiz silahlı kuvvetlerimize olan güvenimizle birlikte, devletimizin bütün yönetim kademelerinin, bizlerin başımızı öne eğip düşünmemiz gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimizin mücadelesine arka planda nasıl katkı sunmamız gerektiğini hep birlikte tasarlamalıyız" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu ülkenin pırıl pırıl genç evlatlarını şehit vermek elbette hepimizi üzüyor, ben başta bir baba olarak düşünüyorum hepimizin evlatları bugün eğer yaşamlarını sürdürüyorsa hayatlarını devam ettiriyorsa o şehitlerimizin bu mücadele sayesinde ne yazık ki şunu da konuşmak lazım yıllardır lanet olası bu terör belasının derdini çekiyoruz, evlerimize keder çöküyor, yöneticiler bizler esas görevi vatandaşlarımızın başına gelebilecek bu tür belaları defetmektir, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için çalışmak zorundayız, milletimize acı çektiren en varsa bunları bertaraf etmeliyiz, bizlerin en büyük çabası bu olmalı. Hele hele terör belasına karşı amasız fakatsız doğru çözümlerle, dileğimiz odur ki tek bir şehit vermediğimiz Türkiye var etmek. Bu da en kalıcı çözümlerin oluşması amacıyla yapılması gereken iş ve işlemler vardır. Başta milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Biz bazen acıyı bile bölüyoruz. Şehitlerimizi verdiğimiz anlarda bile bu işi dönem dönem siyasetin parçası haline getirme çabaları yaşıyoruz. Bu bizi parçalıyor inanın çok kötü bir şey. Bu milletin hiçbir ferdinin bazı şeylerde duygu farklılığı olamaz. Bu milletin birliği beraberliği bu cennet vatanı hep beraber var ettik. Hepimizin evinde şehit de var gazi de var.

Hep birlikte olabilmeyi birlikte başarabilmenin o ana karakterini mutlaka sağlayabilmeliyiz. Bu bakımdan bu sabah tabii ki başka bir duyguyla huzurunuza çıkmayı temenni ederdim ama yine acı düştü. Bütün bu yaşananlar en başta her şeyimizle canımızı vatanımızı emanet ettiğimiz silahlı kuvvetlerimize olan güvenimizle birlikte, devletimizin bütün yönetim kademelerinin, bizlerin başımızı öne eğip düşünmemiz gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimizin mücadelesine arka planda nasıl katkı sunmamız gerektiğini hep birlikte tasarlamalıyız. Terör beka sorunlarından biridir, bunu aşmak da bizim elimizdedir.


Yorum Yazın