İlim Yayma Vakfı'nın inşaatı mühürlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlim Yayma Vakfı'nın inşaatı mühürlendi
Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı'na ait inşaatın mühürlendiğini açıkladı.

İlim Yayma Vakfı'nın Fetva Yokuşu'nda inşa ettirdiği bina Süleymaniye Camii'nin silüetinin bozmasından dolayı büyük tepki görmüştü. Vakıf, "fedakarlık yapmaya hazırız" açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlim Yayma Vakfı'nın inşaatını mühürlediklerini açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz.

 

İlim Yayma Vakfı'ndan açıklama: Hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlendi

İlim Yayma Vakfı, "Süleymaniye'deki yurt inşaatının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlendiği'' açıklamasında bulundu.

Vakfın yazılı açıklamasında, yurt inşaatın tüm izinler alınarak yapıldığına işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Süleymaniye'deki yurt inşaatımız, İBB tarafından hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlenmiştir. İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararına uygun bir şekilde sürdürülmekte olan inşaat ile alakalı projenin denetim yetkisi İBB'de değildir. Vakfımız, ilgili kurumları göreve çağırarak alınacak kararlar doğrultusunda söz konusu inşaatla ilgili gerekli adımları atacağını açıklamış ve bu kapsamda alınacak karara kadar zaten inşaatı durdurmuştur. Bu çerçevede yurt inşaatı hukuki ve teknik prosedürlere uygun olduğu halde İBB'nin hukuka aykırı olarak ve yetki gaspı yaparak mühürleme işlemi yapmasına anlam vermemiz mümkün değildir.''

Mevzubahis Süleymaniye ise çatışmacı bir tavrın değil, işbirliğini önceleyen bir anlayışın faydalı olacağı ifade eden açıklama şunlar kaydedildi:

"Politik çıkarların değil, tarihi bilincin esas alındığı bir bakış açısına ihtiyacımız olduğu açıktır. Tüm paydaşların aynı zeminde ve iyi niyetle hareket ettiği bir ortamda her sorunun Süleymaniye'nin yararına olacak bir şekilde çözüleceğine inancımız tamdır"


Yorum Yazın