İlhan Uzgel kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Yeni CHP yönetiminde olma ihtimali bulunan İlhan Uzgel'in biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlhan Uzgel kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Yeni CHP yönetiminde olma ihtimali bulunan İlhan Uzgel'in biyografisi
Abone ol
Özgür Özel'in yeni CHP kadrosunda Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak İlhan Uzgel'i açıklaması sonrasında kişi hakkındaki araştırmalar çoğaldı. Peki, İlhan Uzgel kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Yeni CHP yönetiminde olma ihtimali bulunan İlhan Uzgel'in biyografisi

CHP 38. Olağan Kurultayı'na kısa bir süre kala Genel Başkan Adayı Özgür Özel, genel başkanlığı kazanması durumunda yeni CHP kadrosunda kimlerin olacağını duyurdu. Bu isimler arasında yer alan İlhan Uzgel'in kim olduğu merak ediliyor.

 

İlhan Uzgel Kimdir?

1988’den itibaren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde çalıştı. Bölüm başkanı iken Şubat 2017’de ihraç edildi. Ankara ve Cambridge Üniversitelerinde yüksek lisans yaptı, Ankara Üniversitesinden doktora derecesini aldı. LSE, Georgetown gibi üniversitelerde doktora ve doktora sonrası araştırmalar yaptı, Oklahoma City Üniversitesinde dersler verdi. British Council, Jean Monnet ve Fulbright gibi burslardan faydalandı. 

Daha çok ABD dış politikası, Türk dış politikası, Balkanlar gibi konularla ilgilendi. 

Ulusal Çıkar (2004, İmge), Türkiye’nin Komşuları (derleme, 2002, İmge) ve AKP Kitabı (derleme, 2009 Phoenix) gibi çalışmaları vardır.


Yorum Yazın