İKSV'den deprem bölgesine destek projeleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKSV'den deprem bölgesine destek projeleri
Abone ol
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından, farklı kültür kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte, orta ve uzun vadeli projelerle deprem bölgesine destek olabilmek için çalışmalar yürütüyor.

İKSV, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, farklı kültür kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapacağı çalışmaları açıkladı. İKSV’den bugün yapılan açıklamada; “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Yaşadığımız bu zor günlerden, yardımlaşma ve dayanışmayla çıkacağımıza inanıyoruz. 

Daha iyi bir gelecek için birlikte yapabileceğimiz birçok şey olduğunu biliyoruz. Geleceğe dair hayallerin ve umudun yeşermesine katkıda bulunmayı, bir kültür kurumu olarak sorumluluklarımız arasında görüyoruz. İKSV olarak farklı kurumlarla işbirliği ve dayanışma içinde, kültür ve sanatın her koşulda sürdürülebilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bir kez daha, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ve depremden etkilenen herkese acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak ayırılacak

İKSV, 18 Mart’taki Tamino konseri de dâhil olmak üzere tüm 2023 bütçesinden, deprem bölgesinde kültür-sanat alanındaki çalışmalar için kullanılmak üzere kaynak ayıracak. Bu kaynakla yaratılan İKSV Enstrüman Destek Fonu, deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin etmek için kullanılacak.

Tüm öğrenci ve öğretmenler İKSV Enstrüman Destek Fonu’na başvurabilecek 
Depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden, depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan, bölgedeki güzel sanatlar liselerinin ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitim gören, güzel sanatlar liselerinde ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitmen olan ve deprem sırasında bölgede olup şu anda başka okullara nakil olan tüm öğrenci ve öğretmenler İKSV Enstrüman Destek Fonu’na başvurabilecek.

300.000 TL tutarında destek sağlanacak

İKSV tarafından düzenlenen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü'nden bölgedeki tiyatro toplulukları, yazarlar, yönetmenler ve oyunculara toplam 300.000 TL tutarında destek sağlanacak.

Ayrıca İKSV, İstanbul’dan farklı kültür kurumlarıyla birlikte sonbaharda deprem bölgesindeki ihtiyaçlara destek olmak amacıyla bir yardım konseri düzenlemeyi de değerlendiriyor.

 


Yorum Yazın