İklim aktivistlerine hapis cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İklim aktivistlerine hapis cezası
Abone ol
İngiltere'de iki iklim aktivisti, Kraliçe 2. Elizabeth köprüsüne tırmandıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Thames Nehri üzerinde yer alan Kraliçe 2. Elizabeth köprüsüne tırmanan iklim aktivistleri Morgan Trowland ve Marcus Decker hapis cezasına çarptırıldı.

40 yaşındaki Morgan Trowland üç yıl hapis cezasına çarptırılırken, 34 yaşındaki Marcus Decker da kamu düzenini bozmaktan iki yıl yedi ay hapis cezası aldı.

İklim aktivistlerinin grubu Just Stop Oil tarafından yapılan açıklamada, cezaların "çok ağır" olduğu ifade edildi.

Londra'da köprü tasarım mühendisi olan Trowland, daha önce yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Marcus ve ben, dünyanın ölüm çığlıkları dayanılmaz hale geldiğinde herhangi iki sıradan insanın ne yapacağını gösterdik. Hükümetimizin insanları kitlesel ölçekte öldürmek için planlar yaptığı bir toplumda özgürlüğün tadını çıkaramam. 2023'te yeni petrol ve gaz kuyularının açılması, dünyadaki en savunmasız insanların birçoğu için ölüm anlamına geliyor. Ben bunun suç ortağı olmayacağım"

İçişleri Bakanı Suella Braverman, aktivistlerin mahkum edilmesine tepki olarak şunları söyledi: 

"Bu bencil protestocular ailelerin cenazelerini kaçırmasına, işletmelerin zarar etmesine, acil durum hizmetlerinin aksamasına ve yasalara saygılı halkın kaosa sürüklenmesine neden oldular. Mahkemenin kararını memnuniyetle karşılıyorum. Benzer eylemler yapmayı düşünen başkaları da ders almalıdır"

 


Yorum Yazın