İkinci el araç piyasasında “TOGG” hareketliliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci el araç piyasasında “TOGG” hareketliliği
Abone ol
Uzun zamandır merakla beklenen Türkiye’nin yerli ve millî otomobili TOGG’un fiyatı belli oldu. Fiyatın belli olması ve ön siparişe açılmasıyla birlikte ikinci elde hareketlilik başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

“İkinci el piyasası aralık-şubat arası oldukça hızlıyken, yaşadığımız deprem felaketinin de etkisiyle oldukça normal olarak durağan seyre döndü. Merakla beklenen TOGG’un fiyatının açıklanmasının ardından, kendi segmentine göre cazip fiyat sunduğundan hareketlilik TOGG özelinde yaşanabilir.

Mevcut koşullar itibarıyla gerileme beklemiyoruz. Özellikle gelecek ay yaşayacağımız Ramazan Bayramı öncesinde, her bayram olduğu gibi bir hareketlik başlayabilir. Talep artınca fiyatlarda bu talebe istinaden bir miktar yükselebilir. Satış adetleri göz önünde bulundurulduğunda 5 yaş üzeri araçlarda talep artarken 10 yaş ve üzeri araçlarda talep en yüksek noktaya çıkıyor.

Marka/model olarak baktığımızda da fiyat ve performans açısından C Segment aile otomobillerinin tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu otomobillerin ortak noktası pek çoğunun yerli üretim olması. Bu sebeple fiyat noktasında avantaj sağlıyor.”


Yorum Yazın