İddia: Turkcell seçim gecesi iletişimi kesecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İddia: Turkcell seçim gecesi iletişimi kesecek!
Abone ol
Turkcell seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle İstanbul'daki merkez çalışanlarına plaza ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi. Bu gelişme seçim gecesi hatlarda kesinti olacağı iddiasını konuşulur hale getirdi.

Telefon operatörü Turkcell'in 12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'daki merkez çalışanlarına mesaj atarak, seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle plaza ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi.

Gazeteci Alican Uludağ, kişisel Twitter sayfasında Turkcell'in seçim gecesi teknik altyapı çalışması yapacağını ve çalışanların plazalara ve ofislere girişlerinin olmayacağını yazdı.

Çalışanların VPN'le de bilgisayarlara bağlanamayacağı belirtilirken, Turkcell yönetiminden çalışanlara yollanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Değerli arkadaşlar. 12 Mayıs Cuma akşamı 21.00'dan 15 Mayıs Pazartesi günü 06.00'ya kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır. İlgili tarihlerde VPN bağlantısı da yapılamayacaktır."

 

Bu duruma Avukat Feyza Altun, “Eğer Turkcell seçim gecesi iletişimi keserse bu ülkede bi daha ekmek yiyemez herkes hattını taşır, şimdiden taşıyalım mı napalım?” yorumunu getirdi.

Altun'un yorumu sonrasında birçok kişi de acaba seçim gecesi internet kesilecek mi korkusuna kapılarak fikirlerini belirtti.

Hattımızı şimdiden ‘farklı operatör firmasına taşısak mı?’ diyenler de oldu.

Konuya ilişkin henüz Turkcell'den detaylı bir açıklama gelmedi.

Ancak Turkcell'le ilgili farklı bir gelişme yaşandı.

Turkcell’de seçim gecesi teknik çalışma yapılacağı yönünde çıkan haberler sonrasında Turkcell hisseleri borsada yüzde 5 düşüş yaşadı. Borsa İstanbul Turkcell hisselerindeki düşüş sonrası saat 11.58'de devre kesici uyguladı.

KAP’a yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi:

TCELL.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır.

TCELL.E işlem sırasında sürekli işleme ara verilmiş, tek fiyat emir toplama başlamıştır.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a konuşan Murat Erkan, “Plaza da internet mi olur? Plazaya insan girmemesiyle internet ya telefon iletişimi kesilir mi? Plazayı kapatmasak da internet kesilip, yavaşlatılabilir. 2 gün boyunca alt yapı ile ilgili teknik ekibimiz ofiste çalışacak” diye konuştu.


Yorum Yazın