İddia: BBC sunucusu, genç kızdan para karşılığı müstehcen fotoğraflar aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İddia: BBC sunucusu, genç kızdan para karşılığı müstehcen fotoğraflar aldı
Abone ol

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’nin adı açıklanmayan ünlü bir televizyon sunucusunun bir genç kıza müstehcen görüntüler ve görüntülü görüşmeler karşılığında üç yıl boyunca toplamda 35 bin sterlinden fazla para ödediği iddia edildi. Sunucuyla konuşmaya başladıklarında 17 yaşında olan gencin, elde ettiği parayı uyuşturucu alışkanlığını finanse etmek için kullandığı da iddialar arasında yer aldı.

İngiliz medyasında boyalı basın olarak bilinen The Sun’ın 19 Mayıs tarihinde ortaya attığı iddiaya göre, gencin ailesi BBC’ye giderek şikayetini belirtti. 6 Temmuz tarihinde BBC Genel Müdürü Tim Davie’nin açıkladığına göre, kanala “farklı türden suçlamalar” yöneltildi. 7 Temmuz’da The Sun gazetesi BBC sunucusunun genç kıza cinsel içerikli müstehcen fotoğraflar için 35 bin sterlin para ödediği iddiasını yayımladı. Bir gün sonra aynı gazete sunucuya yöneltilen iddialarla ilgili daha fazla detay yayımladı. 9 Temmuz günü ise BBC bir sunucusunun açığa alındığını ve şirketin polisle iletişimde olduğunu açıkladı.

Polis olayla ilgili olarak BBC ile görüşme halinde olduklarını ancak resmi bir suçlamanın yapılmadığını teyit etti. Yapılan açıklamada, ne gibi bir işlem yapılması gerektiğine karar vermeden önce ek bilgiye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

The Guardian’ın aktardığı haberde medya kuruluşları sunucunun ismini vermezken, The Sun'daki kaynaklar kimliklerinin açıklanmamasına gerekçe olarak İngiltere'nin giderek güçlenen gizlilik yasalarını gösterdi. Geçen yıl yüksek mahkeme resmi kurumlar tarafından soruşturulan kişilerin, çoğu durumda itibarlarına haksız yere zarar verebileceği için suçlamalar yöneltilmeden önce isimlerinin verilmemesi gerektiğine karar vermişti.

Haberde İngiltere ve Galler’de rıza yaşının 16 olduğu belirtilirken, insanların müstehcen fotoğraflar göndermesine izin verilen asgari yaşın 18 olduğu yazıldı.

Gencin annesi mayıs ayı ortasında BBC'ye sunucunun iddia edilen eylemleri hakkında şikayette bulunmuş ancak hikayesini geçen hafta The Sun'a anlatana kadar sunucunun yayında kalmaya devam ettiği belirtildi. Anne gazeteye, sunucuyu şu anda 20 yaşında olan çocuğuyla "görüntülü görüşme yapmak için iç çamaşırlarına kadar soyunurken" gördüğünü söyledi. "BBC'deki bu adamı çocuğumun hayatını mahvettiği için suçluyorum" diyerek "Çocuğumun masumiyetini aldı ve çocuğumu öldürebilecek kokain için para verdi" ifadelerini kullandı.

"Biz asla bir soruşturma istemedik. Sadece BBC'nin ona durmasını söylemesini istedik. Başlangıçta güvenlik patronu bize var olmayan bir numara verdi."

Önemli bir hukuki meselenin, gencin BBC sunucusuna 17 yaşındayken herhangi bir fotoğraf gönderip göndermediği olacağı belirtildi. Bu durumun, en az altı ay hapis cezası gerektiren ciddi bir suç olan çocukların cinsel istismar görüntülerini bulundurma anlamına gelebileceği ifade edildi. Eğer müstehcen fotoğraflar ancak 18 yaşına girdikten sonra paylaşılmışsa, herhangi bir yasanın ihlal edilmemiş olmasının mümkün olacağı paylaşıldı.

Kurumdan pazar günü yapılan açıklamada "BBC her türlü iddiayı ciddiye alır ve bu tür iddiaları proaktif bir şekilde ele almak için sağlam iç süreçlerimiz vardır. Bu karmaşık ve hızlı gelişen bir durumdur ve BBC bir sonraki adımları doğru bir şekilde bilgilendirmek amacıyla gerçekleri tespit etmek için mümkün olan en hızlı şekilde çalışmaktadır” denildi.


Yorum Yazın