İddia: Başak Demirtaş aday olmaktan vazgeçecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İddia: Başak Demirtaş aday olmaktan vazgeçecek
Abone ol
Adaylık açıklaması günlerdir tartışma konusu olan Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaktan vazgeçtiği öne sürüldü.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaktan vazgeçtiği iddia edildi.

Oda TV'de yer alan habere göre, DEM Parti kaynakları iddiayı yalanlamadı. Demirtaş ve DEM Parti’nin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Önceki gün basın toplantısı düzenleyen DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurdu.  Doğan, bir gazetecinin "DEM Parti 31 Mart Seçimlerine İstanbul’da Başak Demirtaş ile mi girecek?" sorusuna da, "9 Şubat’a kadar İstanbul dahil olmak üzere aday göstereceğimiz diğer kentlerdeki adaylarımızın isimlerini kamuoyuyla paylaşacağız. Tabii ki sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda, birbirinden değerli isimler var havuzumuzda. Bütün bunları 9 Şubat'a kadar belirlemiş olacağız. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin havuzumuzda olduğunun, değerlendirildiğinin ve istişareler yapıldığının bilinmesini isterim" diye yanıt verdi.


Yorum Yazın