İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 71 ilde yüzlerce ruhsatsız silah ele geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 71 ilde yüzlerce ruhsatsız silah ele geçirildi
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 71 ilde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden 'MERCEK-16' operasyonları sonucu yüzlerce ruhsatsız silahın ele geçirildiğini duyurdu.

71 ilde gerçekleştirilen "MERCEK-16" operasyonları sonucunda ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik önemli bir başarı elde edildi. Operasyonlar neticesinde toplamda 912 silah ele geçirildi ve 959 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İstanbul'da 104 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirilirken, Manisa'da 100 tabanca bulundu ve 2 silah kaçakçısı tutuklandı. Adana'da 43 tabanca ve 8 av tüfeği, İzmir'de 39 tabanca ve 6 av tüfeği, Gaziantep'te 20 tabanca ve 10 av tüfeği, Erzurum'da ise 12 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi.

Operasyonlar, 71 ilde yapılan detaylı çalışmalar neticesinde gerçekleştirildi ve bu süreçte toplamda 696 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyonların koordinasyonunda bulunan Valiler, Kaymakamlar, Jandarma ve Emniyet mensupları tebrik edilirken, aziz milletin desteği ve dualarıyla silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.


Yorum Yazın