İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cilan trafik kazasında can verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cilan trafik kazasında can verdi
Abone ol
İstanbul Başakşehir'de 12 Şubat Pazartesi akşamı üniversite öğrencisi Zeynep Cilan, İbn Haldun Üniversitesi karşısında bulunan otobüs durağı önüne hızla gelen bir aracın çarpması sonucunda yaşamını yitirdi. Vefat eden genç kızın arkadaşları yeterli tedbirlerin alınmamasına isyan etti.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Hazırlık sınıfı öğrencisi Zeynep Cilan (19) akşam saatlerinde kampüsün karşısındaki otobüs durağı önünde aniden gelen otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Zeynep Cilan, saat 19.00 sıralarında üniversite otobüs durağının karşısından öğrenci yurduna doğru geçmeye çalışırken kaza kurbanı oldu. Sokak lambalarının çalışmadığı karanlık yaya yolunda koşarak karşıya geçmeye çalıştığı sırada hız sınırına uymayan aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

‘AMBULANS 20 DAKİKA SONRA GELDİ’

Görgü tanıklarının aktardığına göre ambulans, 3 km uzaklıktaki Başakşehir Devlet Hastanesi'nden olay yerine 20 dakika sonra ulaştı. Hastaneye kaldırılan Zeynep, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın görgü tanığı G.U. (19) kazayı şöyle aktardı:
“Arkadaşım karşıdan karşıya koşarak geçmiş ve yolun karanlık olması yüzünden en az 120 km hızla gelen aracı görememiş. Olaydan sonra gelen polis ekipleri müdahalede bulunmadı. Kazanın olduğu yerde arka arkaya 6 tane sokak lambası yanmıyordu.”.

‘ÖĞRENCİLER DİLEKÇE YAZARAK TEDBİR ALINMASINI İSTEMİŞTİ’

Üniversite öğrencileri, kampüsün toplu taşıma durağının bulunduğu yolda hız sınırı tabelası ve kasis olmaması sebebiyle sürücülerin her zaman çok hızlı gittiğini belirtti. Kampüse ulaşımın zor olduğunu ve özellikle akşam saatlerinde karanlık ve tehlikeli yollardan geçtiğini söyleyen öğrenciler mağduriyetlerini dile getirdi. Üniversite yönetimi tarafından yeterli ulaşım hizmeti sağlanmadığı için tırlar ve kamyonların geçtiği hareketli bir otoyolu kullandıklarını söyleyen öğrenciler; uzun zamandır talep edilse bile üst geçit yapılmadığını aktardı. Zeynep’in okul arkadaşları, kampüsün açıldığı günden bugüne birçok öğrenci tarafından hem üniversite yönetimine de hem Başakşehir Belediyesi'ne güvenlik ve ulaşımla ilgili şikayetlerde bulunulmasına rağmen gereken önlemlerin alınmadığını belirtti.

Öğrenciler, şu ana kadar yetkili mercilere iletilen tüm şikayetler ve dilekçelerin göz ardı edildiğini ve bu trajik olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Geçen senelerde hem ışıklandırma hem de üst geçit yapılmasıyla alakalı CİMER'e ve İBB Çözüm Merkezi’ne birçok talep gönderildiğini ancak hiçbir kurumun bu sorunu çözmeyi üstlenmediğini ilettiler.

Kampüs çevresindeki yol güvenliği konusunda karşılık görmeyen endişelerini dile getirirken okul yönetimi ve belediyenin bu konuda sorumluluk kabul etmediğini ve sorumluların yaptırıma tabi tutulması gerektiğini söylediler.

Öğrenciler, sosyal medya üzerinde #KaranlıktaKaldı etiketini paylaşarak sesini duyurmaya çalışıyor.
 


Yorum Yazın