İBB'nin taksi talebi 9'ncu kez UKOME'de reddedildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB'nin taksi talebi 9'ncu kez UKOME'de reddedildi
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, taksi sorununu çözmek için UKOME'ye sunduğu taksi talebi 9'uncu kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 5000 taksi projesinin 1000 taksilik bölümü bugün UKOME’ye geliyor. 9. kez taksi projesinin geldiği UKOME’de oylama yapılacak.

İBB’nin yeni taksi projesi tam 8 kez UKOME’ye geldi, oylandı ve reddedildi. Bugün, İBB’nin 5 bin yeni taksi plakası planının bin taksi plakası kısmı yeniden UKOME gündemine gelecek ve oylanacak.

UKOME toplantısı başladı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir: Geçen gün taksilerin denetlenmesine ilişkin genelge yayınladı. İstanbul Valiliği de bir genelge yayınladı. Vatandaşlardan şikayet gittiğini söylüyor. Bunu görmek gerekiyor. 5 bin taksiye İstanbul’un ihtiyacı var. Sorumlu oy kullanılmasını istiyorum.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu: Arka sokakta taksici yolcu beklerken, ön sokakta yolcu taksiciyi bekliyor. 2-3 tane kötü taksiciyi medya alıyor PR çalışması yapıyor sektörü zedeliyor. 15 Temmuz’da köprülere ilk taksiciler çıktı.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar: Burası siyaset yapılacak yer değildir. Teknik bir açıklama yapacaksanız dinleyelim. Gelen şikayetlerin çoğu taksilerden. Biz topluma hizmet için görev üstlenmişler olarak, bu sorunu 8, 18, 28… kaç kere gerekiyorsa UKOME’ye getireceğiz.

MURAT ONGUN’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 9. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine” dedi.


Yorum Yazın