İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul’da tarımı ve hayvancılığı yeniden canlandırdık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul’da tarımı ve hayvancılığı yeniden canlandırdık
Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtım Töreni'nde konuştu. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Biz dünyanın en bereketli topraklarında yaşıyoruz. Bunu sizlerde biliyorsunuz bizlerde biliyoruz. Trakya ve Anadolu belki de tarımın başladığı yerler. Biz aslında tarımın doğum yerindeyiz.  İlkokulda öğretmenlerimizin bize öğrettiği şey şuydu; biz kendimize yeten bir ülkeyiz. Ama acı bir biçimde dışarıya tahammül edilemez bir şekilde bağımlıyız. Bağımlı bir hale geldik. Üretime değer vermezseniz, ithalatı ana bir hat haline getirirseniz böyle bir duruma düşürürsünüz milleti. Daha fazla rant uğruna biz bu hale geldik. Bu ülkeyi tarımın bereketiyle buluşturmak hepimiz için önemlidir. İstanbul'da 4 yıldır bu yanlış gidişi tersine döndürme noktasında öncü adımlar atıyoruz. İstanbul ve tarım yan yana gelmeyecek iki kelime gibiydi ancak bugün bu durum çok farklı. 

Bir deprem felaketi yaşadık. Hepimiz biliyoruz ki insanlarımızı öldüren deprem değil, yaptığımız yapıların ne yazık ki teknik koşullarının uygun olmaması. 

Her şey çok güzel olacak

İmamoğlu "Halkın milletin iktidarı gelecek ve Allah'ın izni ile her şey çok güzel olacak bu memlekette" diyerek sözlerini tamamladı.


Yorum Yazın