Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşıyla görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşıyla görüştü
Abone ol
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Llyod James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akar ile Austin arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Akar ve Austin, daha yakın iş birliği ve koordinasyon ile iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden için ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu toplantısına katılmak için ABD'ye gitmişti. Erdoğan, 23 Eylül tarihinde New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Biden ile ilişkisi için Erdoğan, "İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil. Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, sayın Obama ile iyi çalıştım, sayın Trump ile iyi çalıştım ama sayın Biden ile iyi başladık diyemem." ifadelerini kullanmıştı.


Yorum Yazın