HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı'nın konserlere bakışı: Eğlence adı altında ahlâki değerlerin hiçe sayılması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı'nın konserlere bakışı: Eğlence adı altında ahlâki değerlerin hiçe sayılması
Abone ol
Belediyelerin düzenlediği konserleri hedef alan HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu, “Eğlence adı altında ahlâki değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez” dedi.

Emiroğlu, “Son dönemlerde kimi belediyelerin düzenlediği sözde festivallerle hem genç nesillerin ifsada sürüklendiğini hem de kamu kaynaklarının israf edildiğini esefle izlemekteyiz. Eğlence adı altında ahlakî değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez. Kültürümüze, sosyal dokumuza ve ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu tür etkinlikler, gençliği ideal, değer, hedef ve önceliklerinin tamamından uzaklaştırmaktadır. Öte yandan sözde özgürlük adı altında sapkın akımların savunuculuğunu yapanların, gençlerin karşısına rol model olarak çıkarılması da tam bir aymazlık ve şuursuzluk örneğidir. Türkiye’nin ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde eğlence adı altında düzenlenen festivallerde milyonlarca liranın çarçur edilmesinin izahı yoktur” dedi.

“Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değil”

Emiroğlu, ”Gençlerin maddî ve manevî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler tertip etmek gayet tabiidir. Ancak kamu kaynakları, nesillerin ifsat edilmesi amacıyla kullanılmamalıdır. Gençliğin çok ciddi bir ahlakî yozlaşma ile karşı karşıya olduğu günümüzde masiyet ve ifsat kokan etkinlikler yerine meşru dairede ve israfa kaçmadan elbette ki sosyal ve kültürel çalışmalar yapılabilir. Unutmayalım ki gençliği, yeni nesli kimler yetiştirirse Türkiye’nin geleceğine de onlar yön verecektir. Geleceği inşa etmek ise ancak gençliğin ihyası ile mümkündür. Gençliği işret ve sefahat bataklığına sürükleyerek gelecek inşa edilemez. Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değil, şehirleri maddi ve manevi açıdan inşa ve ihya etmektir. Belediye başkanı da şehrin eminidir. Hele hele nice insanımızın geçimini temin etmekte zorlandığı bir dönemde kamu kaynaklarını fütursuzca israf etmek eminliğe asla sığmaz. Son olarak başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrımız şudur; içinden geçtiğimiz şu ekonomik darboğazda milletin malını gereksiz ve anlamsız işlerde kullanarak emanete ihanet etmeyin. Kamu kaynaklarını milletin temel ihtiyaçları için kullanın. Milletin ahını değil, duasını alın” şeklinde konuştu.


Yorum Yazın