Hollanda'dan 'Anadolu Leoparı'na en iyi film ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hollanda'dan 'Anadolu Leoparı'na en iyi film ödülü
Abone ol
9'uncu Kırmızı Lale Film Festivali'nde (RTFF), Emre Kayış’ın yönettiği "Anadolu Leoparı", En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazanan Hale Soygazi törende konuşma yaptı.

 Hollanda'da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali'nde (RTFF), Emre Kayış’ın yönettiği 2021 yapımı “Anadolu Leoparı", En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Rotterdam kentinde düzenlenen törende, Türkiyeli ve Hollandalı jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu birinci seçilen filmin yönetmeni Kayış, 1000 euro ile ödüllendirildi.

Festivalde, En İyi Yönetmen Ödülü'nü "Okul Traşı" filmiyle Ferit Karahan aldı. Karahan, 750 euro ödül kazandı.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne değer görülen Hale Soygazi'ye ödülünü Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal takdim etti. Törende konuşma yapan Selçuk Ünal, sinemanın sınırları aşan, her kökenden, her kesimden insanı birleştirebilen çok güçlü bir sanat dalı olduğunu söyledi.

 Türkiye sinemasının dünya sinema tarihindeki yerini ilk günlerden bu yana aldığını belirten Ünal, “Sinemamız, Fuat Uzkınay tarafından 1914 yılında çekilen ilk Tük yapımı olma özelliğindeki 'Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı' adlı belgesel filmden bu yana çok yol aldı. Hepimiz Yeşilçam’ın hafızalarda yer eden ve bazı kanallarımızda halen keyifle izlediğimiz güzel filmleri ile büyüdük” dedi.

Soygazi ise, aldığı ödülün kendisini onurlandırdığını ifade ederek, “Çok memnun oldum ve çok güzel insanlarla tanıştım. Çok değerli insanlarla vakit geçirdim, onun için çok mutluyum, çok teşekkür ederim" diye konuştu. Kültürler arası iletişimin ve özellikle ülkelerin birbirini tanımasının sanat yoluyla olduğunu söyleyen Soygazi, “Tabii ki bu festival özelinde sinemayla. Ülkenin hayatı, yaşamı, değerlerini bir sinema yoluyla öğreniyoruz. Bu da o kültürü anlamamızı sağlıyor. Anlamak da ön yargıları yıkmak demek. Onun için bu festivaller pek yararlı. Umarım devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

Yönetmen Emre Kayış da, böyle bir ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Kayış, “Festivalde çalışan herkese emeklerinden dolay teşekkür ediyorum. Bizdeki etkinliklerin gelenek haline gelmesi biraz zaman alıyor. Onun için umarım çalışılmaya devam eder daha da güzel olur ve insanlar burada daha çok film izlerler” dedi.


Yorum Yazın