Her bütçeye uygun gidebileceğiniz tatil yerleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte pek çok kişinin aklını nereye gidileceği konusu meşgul etmeye başladı. Türkiye, hem deniz hem de doğaseverlere oldukça fazla seçenek sunuyor. 5-6 günlük gezi rotaları planlayarak olabildiğince uygun fiyatlara tatil yapmak mümkün. Sizler için birbirinden güzel tatil rotaları oluşturduk. İşte o muhteşem yerler....

Ülkemizde yaz aylarında özellikle güney sahillerinde pek çok yer hem pahalı hem de kalabalık olduğu için eski cazibesini yitirmiş durumda. Bu durum yaz aylarıyla birlikte sıcaktan bunalan, iş yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen ve istirahate çekinmek için tatil arayışında olanlar karşılarındaki çeşitlilik ve pahalılık nedeniyle zor durumda kalıyor. Haberimizde gidebileceğiniz en güzel rotaları sizler için derledik. 

PALAMUTBÜKÜ KOYU, DATÇA (MUĞLA)

Muğla'nın Datça ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan Yaka ve Cumalı köy sınırları içinde kalan bu doğa güzelliği masmavi deniziyle görenleri büyülüyor. 

Nezih ve keyifli plajıyla sakin bir şekilde kafa dinleyeceğiniz Palamutbükü'nde tekne turlarına katılabilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

SEFERİHİSAR, İZMİR

İzmir’in en sevimli ilçeleri arasında yer alan Seferihisar, sakinliği ve huzurlu olması ile tercih edilen bir tatil yeri olarak biliniyor. İlçenin doğa harikası plajlarında güneşlenebilir ya da sahil kenarlarındaki balık restoranlarında vakit geçirebilirsiniz. 

Seferihisar'da tarihi bir tur yapmak isterseniz de Teos Antik Kenti, Sığacık dar sokakları, Sığacık Kale İçi, Seferihisar pazarı ve Seferihisar limanını keşfe çıkabilirsiniz.

GÖKÇEADA, ÇANAKKALE

Gökçeada tarihi ve kültürel mirası ile dikkat çeken tatil bölgelerinden. Sakinlik ve huzur dolu bir tatil isteyenlerin uğrak noktalarından olan Gökçeada benzersiz doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Adanın en güzel yanlarından biri ise olağanüstü büyüleyici koyları.

Doğa ile iç içe bir tatil yapmak için tercih edebileceğiniz Gökçeada'ya Çanakkale/Eceabat’tan Kabatepe feribotu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gökçeada’da Rum mimarisi ve taş evleriyle meşhur Zeytinliköy’e de uğramadan gitmeyin.

DİM ÇAYI, ALANYA (ANTALYA)

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı doğanın içinde kafa dinleyebileceğiniz bir yer olan Dim Çayı'nda suyun sesiyle huzur bulabilirsiniz. 

Yine suyun üzerinde kurulu kahvaltı mekanlarında altınızdan geçen serin suyu izleyerek keyif dolu bir kahvaltıyı, sevdiklerinizle beraber yapıp bu eşsiz doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

PATARA PLAJI (ANTALYA)

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Plajı, en büyüleyici Akdeniz plajlarından biri. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılının Patara Yılı ilan edilmesinin ardından bilinirliği ve popülaritesi artan Patara Plajı, 12 kilometre uzunluğu ve incecik kumlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler yaşatan bir Akdeniz plajı. 

Kaş'a yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Plajı aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama alanı olduğu için koruma altında. Patara kumulları o kadar güzel ki, Kemal Sunal ve Şener Şen'in oynadığı ünlü Tosun Paşa filminin çöl sahneleri burada çekilmiştir. Patara Plajına gidecekseniz, yakınlarda bulunan Patara Antik Kenti ve Xanthos Antik Kenti'ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Yorum Yazın