HDP'li Sancar: 128 milyar dolar nerede, yok, aşı nerede, yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP'li Sancar: 128 milyar dolar nerede, yok, aşı nerede, yok
Abone ol
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Halkın cebi ve sofrası yangın yeri. 17 günlük güvencesiz kapanmada insanların çaresizliğe mahkûm edildiği, açlıkla, sefaletle karşı karşıya bırakıldı süreçle karşı karşıya kaldık.

Her 4 gençten biri işsiz.  Güvencesiz kapanmayla bayramı zehir ettiler.  Bu ülkede ne yaşanırsa hep halka fedakârlık yapılmasını isterler.  17 gün boyunca gelir kaybına uğrayan halk  KDV, ÖTV, kira, vergilerini ödediler.  Sarayın harcamalarına, beşli çeteyi gitti paralar. 128 milyar dolar nerede, yok, aşı nerede, yok.

Bu düzen değişmek zorunda. Şimdi karşımıza yeni milis gibi bekçi çetesini çıkardılar. Bekçiler her yerde saldırıyor. Örnekleri saymama gerek yok, bütün bunlar gözlerimizin önünde ceryan ediyor.

Yönetmek için başvurdukları başka bir yol da nefret söylemi, kutuplaştırma, ırkçılık… Böylece kendilerine stabil bir taban yaratacaklar, gerilim ortamında güvenliğin garantisi olarak kendilerini sunacaklar. Buna izin vermeyeceğiz.

Mersin’de Erbilli aileye ırkçı saldırı yaşandı. Bu ırkçı saldırılar bu iktidarın politikalarının bir sonucu. Halka soyup soğana çeviren, kaynakları savaşa, ranta, yandaşa aktaran iktidar çareyi şiddette arıyor. Herkesin çok dikkatle yaklaşması gerek. İktidarın bu oyunlarına herhangi bir şekilde nefes aldıracak bir tutum sahipleri sorumludur.

Bizim ilkemiz, yolumuz, yönümüz bellidir. Kini, düşmanlığı reddediyoruz. Halkların birliğini sağlayacağız. Bizim varoluş sebebimiz budur."


 


Yorum Yazın