HDP vekili Semra Güzel hakkında yeni fezleke

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP vekili Semra Güzel hakkında yeni fezleke
Abone ol
PKK'lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel Hakkın yeni fezleke hazırlandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “terörün finansmanı” suçlamalarıyla hazırlanan yeni fezleke TBMM Başkanlığı’na gönderildi. Yeni fezleke TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Komisyon tarafından oluşturulan Hazırlık Komisyonu, dosya üzerindeki incelemelerini sürdürüyor. İncelemeler sürerken, Güzel hakkında yeni bir fezleke daha TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

TBMM Başkanlığı, Güzel hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “terörün finansmanı” suçlamalarının yer aldığı yeni fezlekeyi TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk etti.

TBMM Hazırlık Komisyonu HDP'li Güzel'in dokunulmazlık dosyası için toplandı

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyasını ele almak için oluşturulan Hazırlık Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu'na başkan seçildi. AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ise katip üye olarak belirlendi.

HDP'li Güzel'e, Hazırlık Komisyonu'nda yazılı savunma yapması için bir hafta süre verildi. Güzel, talep etmesi durumunda 31 Ocak pazartesi günü saat 14.00'te komisyonda sözlü savunma yapabilecek.

Hazırlık Komisyonu, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığına ilişkin hazırlayacağı raporunu en geç 1 ay içinde Karma Komisyon'a sunacak. (AA, ANKA)

 

 


Yorum Yazın