HDP kapatılsın mı? AK Parti, Z kuşağına kulak verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP kapatılsın mı? AK Parti, Z kuşağına kulak verdi
Abone ol
İktidar partisinde HDP’nin kapatılmasına sıcak bakılmadığı, parti kapatmanın hem Z kuşağı, hem Kürt seçmen tarafından tepkiyle karşılanacağı için doğru bir yol olarak görülmediği belirtildi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti’de HDP’nin kapatılmasına sıcak bakılmadığını ifade ederek, “Parti kapatma hem Z kuşağı, hem Kürt seçmen tarafından tepkiyle karşılanacağı için doğru bir yol olarak görülmüyor” dedi.

Selvi, bugünkü yazısında, Meclis’te konuştuğu AK Partili milletvekillerinin, siyasi tarihe parti kapatan bir parti olarak geçmek istemediklerini, Türkiye’nin kaderini yargı kararları ile çizmenin doğru olmayacağını vurguladıklarını kaydetti. 

7 MİLYON Z KUŞAĞI SEÇMENİ

2023 seçimlerine giderken iki kesimin çok etkili olacağına da dikkat çeken Selvi, “ Seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan 7 milyon Z kuşağı seçmen ve Kürt oyları. Parti kapatma hem Z kuşağı, hem Kürt seçmen tarafından tepkiyle karşılanacağı için doğru bir yol olarak görülmüyor” diye yazdı.

KİMLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILACAK?

Selvi, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir yol haritasının belirlenmediğini, ancak toptancı bir yaklaşımın olmadığını da kaydetti, “Şiddet, terör örgütüne üyelik, terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütüne yardım ve yataklıkla ilgili dosyalar ele alınacak” dedi. Selvi, HDP’lilerle birlikte MHP’den istifa edip DP’ye geçen Cemal Enginyurt’un isminin geçtiğini sözlerine ekledi.
 


Yorum Yazın