HDP binasına silahlı saldırı: 1 ölü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP binasına silahlı saldırı: 1 ölü
Abone ol
HDP'nin İzmir İl binasına silahlı saldırı düzenlendi. Gelen bilgilere göre; 1 kişi hayatını kaybetti.

İzmir'de HDP'nin İl Başkanlığı binası önünde silah sesleri duyuldu. HDP İzmir İl Başkanlığı’nın camları kırıldı. Gelen ilk bilgilere göre polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken bölgeye giriş çıkışlar da durduruldu. Polisin "caddede kimse kalmasın kepenkleri kapatın" anonsları yaptığı bildirildi.

Yaşananlara ilişkin HDP'den yapılan açıklama şöyle oldu:

"İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır."

1 ÖLÜ

İzmir'de HDP il başkanlığı binasına giren şahısın, görevli Deniz Poyraz'ı silahla öldürdü...

Poyraz'ın silahla öldüren kişi gözaltına alındı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

KEMALBAY: SORUMLU AKP VE MHP İKTİDARIDIR

Zeynel Lüle’nin konuğu olan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları söyledi:

“Bu saldırı göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır. Şu ana kadar içeriye polisin girmediği bilgisi var. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Eğer burada insan kılına zarar geldiyse direkt olarak AKP ve MHP sorumludur. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

SAİT DEDE: SORUMLULAR ORTADADIR, FAİLLER BELLİDİR

Söz konusu saldırıya ilişkin Muhalif.com.tr'ye konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Bu çok ciddi bir provokasyondur. Hükümetin aylardır il binamıza yönlendirmeleri sonucu gerçekleşen bir durumun yansımasıdır. Sorumlular ortadadır, failler bellidir" dedi. 

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan O.G’nin ifadesine ulaşıldı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan saldırgan, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. Gaziemir ilçesinde oturan O.G’nin 27 yaşında olduğu öğrenildi.


Yorum Yazın