Sanat dünyasından siyaset sahnesine

Hangi ünlüler belediye başkanı olmak istiyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hangi ünlüler belediye başkanı olmak istiyor?
Abone ol
Yıllardır ekranlarda seyrettiğimiz, tüm Türkiye’nin adlarını ezbere bildiği bazı ünlü isimler yerel seçimlerde siyaset sahnesine çıkma hazırlığındalar. Hangi ünlü isim; hangi şehrin, hangi ilçesinden aday adaylığını açıkladı. Detaylar haberimizde…

Oğuz Büber / Muhalif Özel

Onları yıllarca televizyon ekranlarında dizilerde, programlarda izledik. Şimdi ise herkesin yakından tanıdığı bu isimler siyasete girme hazırlığındalar.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunan ünlü ve tanınmış simalardan bahsediyorum.  

Önümüzdeki yerel seçimler için aday adaylığına başvuran oyuncu, sanatçı, TV sunucusu hatta hakem bile var.

Gelin bu isimlere ve nereden aday olduklarına bakalım…

Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan ünlüler

 

Mehmet Esen 

DİSK’e bağlı Sine-Sen Derneği’nin de genel başkanı olan deneyimli oyuncu Mehmet Esen, CHP’den Adalar Belediye Başkanlığı aday adayı oldu.

 

Filiz Taçbaş


Mahallenin Muhtarları ve Arka Sokaklar gibi farklı dönemlere damga vurmuş dizilerde rol alan usta oyuncu Filiz Taçbaş da siyasete atılmak isteyen ünlülerden. Taçbaş’ın ilk siyaset denemesi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili aday adayı başvurusuyla olmuştu. Siyasete girme konusunda inatçı olan Taçbaş, şimdi de CHP’den İzmir Foça Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Mesut Yar

Diğer bir isim ise yine televizyon ekranlarından tanıdığımız bir sima ama kendisi oyuncu değil. Ünlü gazeteci Mesut Yar, ‘Mutlu ve Mesut bir Datça için Mesut Yar’ sloganı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden Datça Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvurdu.

Hakan Peker

90’ların ünlü popçusu Hakan Peker de siyasete atılmak isteyenlerden. Peker’in farkı diğer isimler gibi aday adayı değil doğrudan aday olmasında. İYİ Parti lideri Meral Akşener, şarkıcı Hakan Peker’in Karabük’ün Safranbolu ilçesinden belediye başkanı adayı olduğunu grup toplantısında açıklamıştı.

Lal Denizli

CHP’nin İzmir Urla Belediyesi Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuran isimler arasında da tanıdık bir isim var. Ancak biz kendisinden çok babasını tanıyoruz. Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli 2024 yerel seçimleri için aday adayı oldu.

Nasuh Mahruki

Farklı bir isim Nasuh Mahruki’yi ise birçok alanda başardıklarıyla tanıyoruz hepimiz. Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk olmasıyla dağcılığını biliyoruz, AKUT’u kurmasıyla da arama kurtarma alanındaki başarısını. Aynı zamanda yazar ve fotoğrafçılık da yapan ünlü isim İstanbul’un önemli ilçelerinden Beşiktaş için belediye başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Selçuk Dereli

Son ismimiz siyasete yeni giren bir karakter değil. Eski ünlü hakemlerden Selçuk Dereli, geçmişte ilçe başkanlığını yaptığı Ankara’nın Çankaya ilçesinden belediye başkanlığı aday adaylığına başvurdu.


Geçmişte de birçok ünlü isim Türkiye’nin çeşitli yerlerinden belediye başkanı adayı olmuşlardı. Bu isimler arasında Zülfü Livaneli, Halil Ergün, Barış Manço, Levent Kırca, Arif Sağ gibi ülke çapında tanınan, sanat dünyasından insanlar vardı. Ancak içlerinden sadece Fatma Girik girdiği belediye başkanlığı seçimini kazanarak o koltuğa oturtabilmişti. Girik, 1989-1994 yılları arasında Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den (SHP) Şişli Belediye Başkanlığı yapmıştı.
 


Yorum Yazın