Hanefi Avcı'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturması değerlendirmesi: Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hanefi Avcı'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturması değerlendirmesi: Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
Abone ol

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ankara Emniyeti'nde Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında adı geçen üç polis müdürünün gözaltına alınmasını değerlendirdi. Avcı, soruşturma sürecinde ortaya çıkan "komplo" ve gizli tanık iddialarına değinerek, tanığın mafya ile irtibatlı kişiler tarafından vurulduğunu belirtti ve bu durumu "tam manasıyla bir mafyanın karşı operasyonu" olarak nitelendirdi.

Avcı ayrıca, "Soruşturma ile ilgili başrolde konuşan Serdar Sertçelik'in ifadesini emniyet almış. Hiçbir bakanın adı geçmiyor, hiç kimsenin adı geçmiyor. Sonra Serdar Sertçelik gizli tanık yapılmış. Bu süreçte emniyetle irtibatlar var, böyle bir iddiadan bahsedilmemiş, yani bu isimleri monte edelim bakanların isimlerini buraya monte edelim diye bir konuşma geçmemiş kendi aralarında," dedi.

Karar'ın aktardığına göre eski emniyet müdürünün değerlendirmeleri şu şekilde:

"Şahıs yurt dışına çıkıp dava için gelmek istemediği zaman telefon konuşmalarında bu isimler geçmeye başlamış. Yurtdışına çıktıktan sonra telefonda geçen konuşmalar var. Polis soruşturma sırasında bir defa ifade alabilir ama ikinci defa ifade alamaz. Mahkemeye intikal etmiş bir konuda savcı da ifade almaz, polis de yapmaz, direkt mahkemeye gitmesi gerek.

Adı geçen kişi ayağından vuruluyor, mahkeme safhasına bakıyorsunuz; şahsın zaten tanık olduğu çok açık belli.

Mafya mensupları bu kişileri tehdit ediyorlar, bu ifadeni değiştirmen lazım diye. Kişi yok diyor ve ayağından vuruluyor. Vuranların bu çete mensuplarıyla irtibatta oldukları bilinen bir olay. Mafya karşı bir operasyon yapıyor. Şu anda herkes görmesine rağmen dillendirilmiyor, bu tam manasıyla bir mafyanın karşı operasyonu.

Polisler, üslere danışalım o isim geçsin mi geçmesin mi diyor. Polis karar vermiş bu isimleri monte etmek istiyorsa üslere danışma diye bir şey olabilir mi? Yurtdışında olduğu zaman telefonda söylüyorsunuz ayrıca diyorsunuz ki amirlerimize soralım. Böyle bir operasyon yapıyorsanız, bu saatten sonra gidelim danışalım bilgi alalım diye bir şey olabilir mi?

Mafya operasyon yapıyor diyor ki; bu tahkikat boş, tamamen polisin montajı. Hükümeti tahrik ederek bu görevi yapan insanların tamamını gölgede bırakıyor.

Mafya, tanıkları etkiler; kimine para vermeye kalkar, kimisine şantaj yapar, kimisini tehdit eder. Bütün şahitleri bertaraf eder ve kendi içindeki tanıkları etkisi altına almaya çalışır. İnsanlar mafya ile mücadeleyi hafife alıyorlar. Bu kişiler bu konuda yeteneklidir, yetkinlikleri vardır. Kendi içlerinde kim ifade vermişse o ifadeyi değiştirirler."


Yorum Yazın