"Bize ve tarihsel yükümüze yakışan böylesi bir yarışa girmek değildir"

Halk ozanı Arif Sağ, Kılıçdaroğlu'na aday olmama çağrısında bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk ozanı Arif Sağ, Kılıçdaroğlu'na aday olmama çağrısında bulundu
Abone ol
CHP Kurultayı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazan Alevi Halk Ozanı Arif Sağ, "Siz, bu süreçte tutumunuzla öncü olmalı, özne olmalı, 8 Mayıs 1972 günü emaneti genç kuşaklara teslim eden batı cephesi kumandanı İsmet İnönü gibi tarihe geçmelisiniz. Bize ve tarihsel yükümüze yakışan böylesi bir yarışa girmek değildir." dedi.

 Halk Ozanı ve Sanatçı Arif Sağ, Kurultay öncesi CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'na uzunca bir mektup yazdı. 

Geçmişte Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den milletvekilliği de yapan Sağ, mektupta, Alevi toplumu adına bir sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bu toplumun son dayanağı; emekle, cefayla ayakta tutmak için her türlü badireyi göze aldığı partisi CHP'dir.

Çünkü partimiz, bu ülkede bizim gibi kimliklere sahip olanlar için vazgeçilmez güvencemizdir.

Sizin iradenizle partimiz kendisine yakışır demokratik süreçlerini başlattı, seçim yenilgisini tehlikeli arayışlara savrulmadan atlattı ve olgunluk içerisinde il kongrelerini tamamladı.

Tarih boyunca topluma hizmet etmiş, yol göstermiş ailenizden aldığınız bilgelik ve kemalet ile bu zorlu günleri olgun tavrınızla yöneterek, CHP'yi güvenli limana ulaştırdınız.

Ancak bugün tarihi bir eşikteyiz, yine zor günlerin eşiğindeyiz.

Bugün itibarıyla hayatın getirdiği bir görev değişikliği, kaybetmenin değil görevi devretmenin, hepimizin şahsında sırtladığınız tarihsel yükün, demokratik işleyiş ile devredilmesinin ifadesi olmalı.

Siz, bu süreçte tutumunuzla öncü olmalı, özne olmalı, 8 Mayıs 1972 günü emaneti genç kuşaklara teslim eden batı cephesi kumandanı İsmet İnönü gibi tarihe geçmelisiniz.

Bize ve tarihsel yükümüze yakışan böylesi bir yarışa girmek değildir.

Siz el ele, el hakka anlayışı ile her zaman hizmet ehli olmuş bir ulu yolun evladısınız.

Cetlerinizden bu yana yüzyıllardır bu topraklarda turab olmanın, kâmil insan olmanın; hırsın ve kibrin değil, hal ehli olmanın kültürünü bize ömürleri ile aşılamış bir ulu ocağın evladısınız.

Ne sizin güzel emeğiniz ne de edeb-erkan ile işlenmiş bu ulu yolun, bir yarışa konulması, bir teraziye konulması doğru değildir."

Gazeteci İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın