Halk Market ve Gündüz Çocuk Bakımevi projeleri ile Kemal Çebi sözünü tutuyor: Küçükçekmecelilerin yüzü gülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Market ve Gündüz Çocuk Bakımevi projeleri ile Kemal Çebi sözünü tutuyor: Küçükçekmecelilerin yüzü gülüyor
Abone ol
Belediye Başkanı Kemal Çebi, yola çıktığında Küçükçekmece'de yaşayanların yüzünü güldüreceğinin sözünü vermişti. Çebi, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği Halk Market, çalışan veya dezavantajlı ailelerin çocukları için açtığı Gündüz Çocuk Bakımevleri ile bu sözünü tutuyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, göreve geldiği günden itibaren; geleceğe güvenle bakabilen, belediye imkanlarından eşit yararlanabilen mutlu insanların yaşadığı bir Küçükçekmece için çalışmalarına devam ediyor.

Küçükçekmecelilerin yüzünü güldürmek için projelerimize canla başla çalışıyoruz!

805 bin 930 nüfusu ile İstanbul’un ikinci, Türkiye’nin altıncı en kalabalık ilçesi olan Küçükçekmece, Anadolu’nun çok kültürlü, çok renkli yapısına ev sahipliği yaparken ilçede bulunan 21 mahalle Türkiye’nin aynası konumunda. Göreve geldiği günden itibaren neler yaptığı, nasıl çalıştığı ifade eden Kemal Çebi sözlerini şöyle toparlıyor; “Göreve geldiğimiz günden bu yana kentte adalet, eşitlik ve kente saygı kavramlarının hakim olduğu bir Küçükçekmece hayalimiz var. Küçükçekmece’de büyük bir aileyiz ve bu ailenin tüm fertlerine ulaşma çabasındayız.” Kentte, sosyal yardım başta olmak üzere sporda, eğitimde, kültür-sanatta, insan ve hayvan hakları gözetilerek yapılan hizmetler yurttaşlardan da büyük takdir topluyor.

2019 yerel seçimleri öncesi verdiği tüm sözleri tutmak için 4,5 senedir yorulmadan çalıştığını vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Hayatım boyunca, sosyal demokrasinin en etkili alanlarından biri olan yerel yönetimlerin; sosyal adaleti sağlayıcı, toplumcu, eşitlikçi bir belediyecilik anlayışıyla ele alınması gerektiğini savundum.

Bu süreçte ilgili müdürlüklerimizin çalışma alanlarını genişlettik. Örneğin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalıştık. Kapasitemizi üç katına çıkararak daha fazla vatandaşa ulaşma amacıyla tüm birimlerimiz el birliğiyle hareket etti. Bu çabalarımızı sürdürerek, toplumumuzun her kesimine daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Giyim mağazamızda bağışlanan yeni kıyafetler ile giyim, gıda bankamız ile okullarımızda etkinliklerimizde çocuklarımız öncelikli olmak üzere ürünler ile gıda, Yardım Kolilerimiz ile ailelerimiz temel besin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Son bir yıl içerisinde; Mehmet Akif Mahallesi, Fevziçakmak Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nde ‘Halk Market’ projemizi hayata geçirdik.” diye konuştu

İhtiyaç sahibi Küçükçekmecelilerin yüzü ‘Halk Market’ ile gülüyor

İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen Halk Market’in üçüncüsünü İstasyon Mahallesi’nde açtıkları söyleyen Çebi,” Halk Market projesinin üçüncüsünü Fevzi Çakmak ve Mehmet Akif Mahallelerimizin ardından İstasyon Mahallemize kazandırdık. Ekonomik zorluk yaşayan yurttaşlarımız, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Halk Marketlerden, kendilerine tanımlanan kredilerle, randevu verilen saatlerde temel gıda ve hijyen alışverişlerini gerçekleştiriyor. Halk Marketlerde ihtiyaca yönelik Çölyak Hastalarına özel glutensiz gıda ürünleri de yer alıyor.” dedi.

2019’da 0 Kreş

2023’de 10 Kreş

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için önemli projelere imza attıklarını belirten Çebi,” Çocuklarımızın eğitimlerini daha iyi bir seviyeye taşımak için birçok müdürlüğümüzle aktif bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle çalışan veya dezavantajlı ailelerimizin çocukları için Gündüz Çocuk Bakımevlerimizin kapılarını açtık. Bu projemizin parçası olarak, her mahalleye bir Gündüz Çocuk Bakımevi açma sözümüzü yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an için 10 mahallemizde hizmet veren Gündüz Çocuk Bakımevlerimizde, çocuklarımıza okul öncesi eğitimi sunarak onların daha iyi bir geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunuyoruz.10 adet Gündüz Çocuk Bakımevimiz bünyesinde; oyun odası, uyku odası, yemekhane, kapalı oyun odası, dış mekân oyun alanı, bekleme ve yönetici odası bulunuyor.” dedi.


Yorum Yazın