Hakan Atilla istifa etti, ABD karşılık verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakan Atilla istifa etti, ABD karşılık verdi
Abone ol
Halk Bank davası ABD’de devam eden Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın istifa haberinin duyurulmasının ardından Washington’dan arka arkaya açıklamalar geldi. Önce Pentagon sözcüsü helikopter kazasında şehit olan askerler için taziye mesajını açıkladı, ardından Dışişleri Bakanı Blinken, Afganistan’daki barış görüşmelerinin Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılmasını önereceğini duyurdu. Söz konusu iddialar, Habertürk yazarı Sarıkaya'nın köşesinde yer aldı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Halk Bank davası ABD’de devam eden Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın istifa haberinin duyurulmasının ardından Washington’dan arka arkaya açıklamalar geldiğini belirtti. Önce Pentagon sözcüsünün Helikopter kazasında şehit olan askerler için taziye mesajını açıkladığını belirten Sarıkaya, ardından Dışişleri Bakanı Blinken'in, Afganistan’daki barış görüşmelerinin Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılmasını önereceğini bir mektupla taraflara bildirdiğini duyurdu. 

Habertürk yazarı Sarıkaya, kaleme aldığı yazıda şu görüşleri dile getirdi:

"Ankara - Washington ilişkisinin geçmişteki kadar olmasa da aradaki soğukluğu kaldıracak düzeye gelmesi için ciddi bir çaba olduğu biliniyor.

Bu amaçla yakın geçmişte bir lobi şirketi ile de anlaşma yapılmıştı...

Anlaşılan o ki Trump dönemindeki gibi olmasa da ağır bir tempoda ilişkilerin en azından kurumlar arasında normale dönmesini ABD de istiyor.

Bunun işaretleri daha önce Beyaz Saray, bir süre önce de Ankara Büyükelçisi’nin açıklamasında görmek olasıydı.

“CAATSA yaptırımları dışında kalan alanlarda ilişkileri geliştirmek için çaba gösterilecek” cümlesi de bunun yansımasıydı.

Ankara da buna sessiz kalmadı ve bir süre önce Haberturk.com sitemiz Halk Bank davası ABD’de devam etmekte olan Hakan Atilla’nın izne ayrıldığını ilk duyurduğu Borsa İstanbul’dan istifa haberini de verdi.

ABD’DEN GELEN MESAJ

ABD’den de bunun karşılığı geldi.

Önce Pentagon sözcüsü Helikopter kazasında şehit olan askerler için taziye mesajını açıkladı.

Ardından da Dışişleri Bakanı Blinken, İngilizcede göz kırpma anlamına gelen “blink” yaptı...

Çekilme kararı aldıkları Afganistan’da devam eden barış görüşmelerinin Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılmasını önereceğini bir mektupla taraflara bildirdiğini duyurdu."
 


Yorum Yazın