Hackerlar, Minecraft sayesinde ülke internetini çökertti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hackerlar, Minecraft sayesinde ülke internetini çökertti!
Abone ol
Bilgisayar korsanları, Minecraft üzerinden ortalığı karıştırdı. Hackerların, saldırı sonucu Andorra'nın internetini kestiği öğrenildi.

Hackerlar, Minecraft ile sıra dışı bir eylemin altına imza attı. Oyuncuların düzenlediği bir etkinliğe dadanan bilgisayar korsanları, küçük bir Avrupa ülkesi olan Andorra‘da ortalığı birbirine kattı. Squid Game temalı etkinliği baltalamak isteyen hackerlar, daha büyük sorunlara yol açtı.

Toplamda 4 günlük saldırılar sonucu toparlanan ülke, yaşananlar sonrası şoka uğradı. Saldırıyı gerçekleştirenleri ise arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Hackerlar, Minecraft ile Andorra’yı karıştırdı
Neredeyse bir futbol sahası kadar nüfusu olan Andorra, Avrupa’nın küçük ülkeleri arasında yer alıyor. Minecraft üzerinden düzenlenen bir gerçekleştiren ve 150 oyuncuya ulaşan Team Andorra, gösteri sırasında yoğun DDoS saldırılarına maruz kaldı. Ülke içinden önemli kişilerin de bulunduğu etkinlik, bilgisayar korsanları nedeniyle ortalığı karıştırdı.

İnternet durumunu takip eden NetBlocks, Minecraft etkinliğine yapılan saldırı sonrası Andorra’nın güncel network tablosunu paylaştı. Hackerların hedefi olduğu belirtilen saatler arasında ülke içindeki internet bant genişliği yüzde 100‘den yüzde 50‘ye kadar gerileme göstermiş. Tüm Andorra’yı kapsayan gelişmenin ardından küresel ağ bağlantılarında büyük sıkıntılar yaşandığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre korsanların hamleleri sonucu trafik patlamalarının, 10 Gbps‘ye ulaştığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Andorra Telecom, saldırganların kimliklerinin tespit edilemediğini belirtti. Team Andorra organizasyonunun ana hedef olarak belirlendiğini aktaran şirket, konuyla ilgili yoğun çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Saldırganların, oyunda bulunan herkesi atmaya çalıştığı bir dönem aralığında ülkedeki genel internet hizmetinin sekteye uğratıldığı öğrenildi.

Hali hazırda Andorra sınırları içerisinde 1 adet internet servis sağlayıcısı bulunmakta. Bu nedenle kolay lokma gibi gözüken ülke, 100 bin dolar ödüllü etkinliğin düzenlenmesiyle de açık hedef haline geldi. Andorra sınırları içinde popüler olan pek çok popüler yayıncı yaşananlar nedeniyle etkinlikten elenmek zorunda kaldı. Konunun özellikle önümüzdeki günlerde daha da detaylanması bekleniyor. Bakalım küçük bir ülkeyi alt üst eden bilgisayar korsanları yakalanabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Peki sizler Andorra‘nın başına gelenler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce korsanların hedefi neydi? Görüşlerinizi ve tahminlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

 


Yorum Yazın