Güneş tutulmasının burcunuza etkisi ne olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş tutulmasının burcunuza etkisi ne olacak?
Abone ol
Yılın en önemli doğa olaylarından biri olan Güneş tutulması bugün gerçekleşti. 2022 yılının son parçalı tutulması Türkiye'den de izlenilebildi. Tutulma, dün saat 12:40 ile 15:05 arasında görüldü. Güneş tutulması, Astroloji'de 'yeniden başlamak' anlamına geliyor. Ay'ın, yer ile Güneş arasına girmesiyle oluşan Güneş tutulması 12 burç arasında belirli burç gruplarını etkiliyor. İşte, Güneş tutulmasının burçlara etkileri...

GÜNEŞ TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ NE OLACAK?

Astrolojide "yeniden başlamak" anlamına gelen Güneş tutulması, sabit burçları yakından ilgilendiriyor. Akrep burcunda gerçekleşecek olan tutulma için geri sayım başladı. Akrep burcunda güneş tutulması, sonlanan, duraklayan ve tükenen ilişkilerin, parasal krizlerin, güçlü ve yoğun duyguların simgesi olabilir.

Bildiği gibi bu dönemde tutulmalar ve dolayısıyla ay düğümleri Boğa-Akrep aksında. Bu aks genellikle finansal konuları, sahip olma konularını anlatır. Akrep işin kendinde olmayanı elde etmek için krize girme, kötüye bulaşma temasını anlatırken Boğa elindekini koruma ve onunla mutlu olma aşamasıdır. Bu dönem krizli ve cesur Akrep dönemi olacak. Yani daha manipülatif, şartları zorlayan, haritamızda hangi alandaysa krizlere girmeye müsait, elde etme tutkusu yüksek bir yapıda olacağız. Ayrıca bu tutulma güney düğüm tarafında, yani biraz daha zorlayıcı etkileri olduğu söylenebilir. Kuzey düğümünde olanlar daha kolay akıştadır.

An haritasının yükselen burcunun da Oğlak olması ve içerisinde Plüton olması kriz ve zorlayıcılık temasını birkaç kat daha artırıyor. Yine devlete yönelik konular, iş hayatı, hiyerarşiyi ilgilendiren konular da bu dönemde ön planda ve dönüşümsel bir şekilde. Yani devleti ilgilendiren kademelerde değişiklikler, istifalar veya devrilmeler söz konusu olabilir. Yeni bir dönem başlatıcı olarak dönüşümler yaşanabilir.

An derecesinin yönetici gezegeni Mars da gerileyen durumda ve ikizlerde. Bu da maalesef zamanlama problemleri, kazalar, yanlış yapılan hareketler, yalan, yanlış iletişim, yanlış anlama, anlaşılma gibi konuları da devreye sokacaktır. An derecesi haritanın 9. Evinde bu da yine siyasi konulara, felsefe, din ile ilgili konulara akademik konulara vurgu yapıyor. Bu dönemde dünyadaki gerilimin hızı biraz daha artabilir maalesef.

 

Son olarak tutulma derecesine SPICA sabit yıldızı da açı yapmakta. Bu iyicil bir sabit yıldızdır ve tutulma etkilerini iyileştirici etkilerden birisidir, her ne kadar zayıf da olsa Venüs’te iyicil etki getirecektir. SPICA’nın en temel anlamı dahice bulunan yeni çözümler demektir. Yani bu dönemde krizi fırsata çevirmemiz de oldukça sözü edilebilir bir durum olacak.

 


Yorum Yazın