Gülşen davasında ikinci duruşma görüldü, karar çıkmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülşen davasında ikinci duruşma görüldü, karar çıkmadı
Abone ol
Sanatçı Gülşen'in, bir konserde imam hatip mezunu bir çalışma arkadaşına yaptığı şaka gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan Gülşen’in avukatları salonda hazır bulundu.

Müşteki olarak davaya müdahil olan bir kişi söz alarak, “Şahsa kızgınım. Seyirciye dönerek, halka alkış tutturmuş imam hatiplililere hakaret etmiştir. İtibar suikastına maruz kaldım. Özrünü kabul etmiyorum” dedi.

Gülşen’in avukatı Emek Emre söz alarak, katılma taleplerine ilişkin savunma yaptı. Emre, “Katılma talebi doğrudan doğruya zarar gören kişiler tarafından yapılabilir” dedi. Avukat Emre, “Daha önce tanık olarak bildirilen ve müvekkilin sahnedeki beyanlarının müsebbibi olan şahsın dinlenilmesi talebinden vazgeçiyoruz. Davaya bir yenilik katmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Gülşen’in avukatlarından Orhan Erol Müezzinoğlu da şunları kaydetti:

Suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Her şeyden önce kast unsuru yoktur. Katılanların müvekkilin kullandığı cümlenin muhatabı olmadığı ortadadır. Müştekiler bu sözleri sosyal medyadan öğrenmiştir. Müvekkil kendisine sorulan bir soru üzerine fikir beyan etmemiştir. Ortada sadece orkestra üyesiyle arasında geçen bir konuşma vardır. Müştekiler medya eliyle yaratılmış, suni mağdurlardır.

Avukat Müezzinoğlu, şikayetçilerden TikTok kullanıcısı Emre Aslan’ın bütün bilgilerini savcılığa sunduklarını ancak 4 aydır beklediklerini belirtti. Şahsın gerekirse zorla getirilmesini talep etti.

İmam Hatipliler Derneği avukatı Seçkin Koç söz alarak katılma talebini tekrar etti. Koç, “Bu mahkemede popüler bir yaklaşım gördüğüm için bazı şeyleri söylemem gerekiyor. Her şeyden önce sanık bu ifadeyi kabul etmektedir” dedi.

Avukat Koç, şöyle devam etti:

Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir. Ancak daha çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir.

TDK’ya göre “sapık” kelimesinin tanımını aktaran Koç, “Eğer bir kişi imam hatip mezunları için bu ifadeyi kullanırsa kişilerin bundan zarar göreceği açıktır. Hatta sözün anlamı toplumun nezdinde TDK’da ifade edildiğinden daha ağırdır” dedi.

Avukat Koç, Gülşen’in cezalandırılmasını talep etti:

Ceza verilmediğini varsayarsak bu toplumda çatışma meydana getirecektir.

Savcı, suçtan zarar görme ihtimaline binaen katılma taleplerinin kabul edilmesini, sanık lehine olan katılma talepleri ile para iadesi taleplerinin ise reddedilmesini istedi.

Mahkeme, Önder İmam Hatipliler Derneği’nin dosyaya müşteki olarak eklenmesine, güvence bedelinin iadesi talebinin reddine, sanık lehine katılma talebinin reddine, müştekilerin katılma taleplerinin reddine ve dosyanın mütalaa için iddia makamına gönderilmesine karar verdi.

Dava 1 Mart 2023, saat 09.30’a ertelendi.


Yorum Yazın