Gülistan Doku'nun ailesi Meclis'te

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülistan Doku'nun ailesi Meclis'te
Abone ol
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesi, TBMM'ye geldi. Aile, CHP, MHP ve HDP ile görüşme gerçekleştirdi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamıyor.

 Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, bugün TBMM’ye geldi. Aile; HDP ve CHP'nin grup toplantılarına katıldı. Pervin Buldan, Aygül Doku'ya kürsüsünü bıraktı. Kemal Kılıçdaroğlu da Gülistan Doku'yu gündemine taşıdı.

HDP: Mevzu ciddi, konunun farkındayız

Doku ailesi, grup siyasi parti temsilcileri ile de görüştü. Doku ailesi, önce HDP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ile birlikte HDP’yi ziyaret etti. Aile, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Baştaş, Hakkı Saruhan Oluç ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’dan oluşan heyet ile yarım saat süren görüşme yaptı. Anne Bedriye Doku'nun "Her telefon çaldığında 'Gülistan arıyor’ diye telefona bakıyorum" dediği, Pervin Buldan'ın da "Mevzunun ne kadar ciddi olduğunun farkındayız. Takipçisi olacağız" dediği öğrenildi.

MHP: Tüm partilerin ortak iradesi ile ortak komisyon kurulabilir

Doku ailesi, MHP'den Grup Başkanvekili Levent Bülbül ile görüştü. Bülbül'ün konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ileteceğini, araştırma komisyonu kurulması için iktidar ile görüşülmesi gerektiğini ve tüm partilerin ortak iradesiyle ortak bir komisyon kurulabileceğini söylediği öğrenildi.

Çavuşoğlu, aileden dilekçe istedi

Aile, MHP'nin ardından TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile de yarım saat süren bir görüşme yaptı. Hakan Çavuşoğlu, aileden konuya ilişkin süreci anlatan bir dilekçe yazmalarını istedi.

CHP rapor hazırlayacak

Aile son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüştü.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Zeynel Emre’nin konu ile ilgili inceleme yapması, soruşturma aşamasındaki eksiklikleri tespit etmesi, tespitleri raporlaştırması ve bu raporun hem İçişleri hem Adalet Bakanı’na gönderilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için grup başkanvekillerinin diğer grup başkanvekilleri ile görüşmeye başlayacaklarını söylediği belirtildi.


Yorum Yazın