Greenpeace aktivistleri, Norveç'e Rus petrolü tedarik eden tankeri engelledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Greenpeace aktivistleri, Norveç'e Rus petrolü tedarik eden tankeri engelledi
Abone ol
Greenpeace üyeleri, pazartesi günü, Norveç'e Rus petrolü tedarik eden bir tankere kendilerini zincirledi. Gemi takip sistemi Marine Traffic'e göre; 'Ust Luga' isimli tanker, başkent Oslo'nun yaklaşık 70 km güneyinde, Exxon Mobil (XOM.N) petrol terminalinin dışında demirli durumda.

Reuters'ta yer alan habere göre, Greenpeace'ten yapılan açıklamada; küçük bir tekneyle gelen aktivistlerin, 95 bin ton petrol olduğu tahmin edilen sevkiyatı önlemek için kendilerini tankerin çapasına zincirledikleri söylendi.

Greenpeace Norveç başkanı Frode Pleym, "Petrol, yalnızca iklim krizinin değil; aynı zamanda savaşların ve çatışmaların da sebebi. Norveç'in, Putin'in savaşını finanse ettiğini bildiğimiz Rus petrolü için serbest bir liman olarak faaliyet göstermesine şok oldum" dedi.

Eylemciler; Norveç hükümetine, Rus fosil yakıt ithalatını yasaklama ve Exxon Mobil'in Esso Norveç birimine, Rusya'dan yapılan bu tür ithalat sözleşmelerini iptal etme çağrısında bulundu.

Bir şirket sözcüsü; Esso Norveç'in, petrolü savaş başlamadan önce satın almayı kabul ettiğini ve Rusya'dan daha fazla petrol satın alma planı olmadığını söyledi.

Esso, Reuters'ın yorum talebine yanıt vermedi.


Yorum Yazın