Green Card başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Green Card başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?
Abone ol
Amerikan Hükümeti tarafından verilen ve Amerika'da daimi oturma izninizin olduğunu gösteren Green Card başvuru tarihi yaklaştı. Her sene sonbaharda başlayan Green Card başvursunun 2023 yılında 4 Ekim günü başlaması bekleniyor. Peki Green Card başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?

Dünya genelinde her sene binlerce kişiye sürekli oturma vizesi veren Green Card için aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerden başvuru yapılıyor. Green Card başvuru süreci yaklaşık 1 ay sürüyor, ardından adaylar çekiliş sonuçlar bekleniyor.

Green Card başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?

Amerika Birleşik Devletleri Freetown Büyükelçiliği tarafından henüz başvuru tarihi duyurulmadı ancak Green Card başvuru işlemlerini 4 Ekim 2023 tarihinde başlaması bekleniyor.

Green Card kazanan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyor. Green Card sahipleri, oy kullanmak dışında Amerikan vatandaşları ile tamamen aynı haklara sahip oluyor. Amerika'da tüm ailesiyle beraber yaşayabiliyor, İş kurabiliyor, isterse devlet memuru olabiliyor. Aynı zamanda ABD'ye tamamen yerleştikten sonra, 5 sene içinde tam vatandaşlığa geçilebiliyor.

Green Card çekilişi için başvurusu, DV Lottery sitesi üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşama, soruların doğru şekilde anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde girmesi gerekiyor.

Green Card başvurusu yapmak için İngilizce bilme zorunluluğu bulunmuyor ancak çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanan adayların İngilizce yeterliğini sağlaması gerecek.

Pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Pasaportsuz tüm işlemlere devam edebilirsiniz. Pasaport yerine kimlik buradaki kılavuzumuz olacak ve üzerindeki bilgileri doğru gireceğimiz kılavuz kimlik olacak.

“Enter Birth City” seçeneğine “doğduğunuz yeri” yazınız. Pasaportunuzda veya kimliğinizde neresi yazıyorsa il veya ilçe farketmez. İzmir ise İzmir, Bornova’ysa Bornova yazınız. Eğer doğum yeriniz bilinmiyorsa “Birth City Unknow” seçeneğine tıklayınız.

Fotoğrafınızı yüklerken bilgisayarınıza kaydettiğiniz fotoğraf isminde Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. Türkçe karakterler bazı sıkıntılar doğurabilir ve okunmayabilir. 
Adres kısmını doğru girmenizde fayda var ancak herhangi bir posta ve gelmeyecek.

Fotoğraf yüklerken ölçüsü 600x600 olmalı ve mümkünse 100KB’den küçük olmalı. Diğer türlü bundan ötürü hata alabilirsiniz ve sizi çok uğraştırabilir.

En önemli aşamalardan birisi E-Mail’in doğruluğu. Zaten öneminden ötürü önce soruluyor sonra confirm edip tekrar girmenizi istiyor. DİPNOT: Eşiniz üstünden de başvuru yapıp şansınızı artırabilirsiniz burada ayrı ayrı e-mail kullanın.

En çok karıştırılan kısımlardan birisi eğitim düzeyiniz. Bu başvuruyu yapabilmeniz için en az lise mezunu olmanız gerekmekte.

Evlilik durumunuz önemli çünkü; girdiğiniz bilgilerle birlikte sonraki sayfalarda eşinizinde bilgilerini gireceksiniz. Lütfen seçeneği doğru seçiniz. Divorced ( boşanmış ) Widowed ( dul ) Legally Seperated ( kanun hükmünde boşanmışsanız legal ayrılık şart )

Çocuk kısmında 21 yaş altında evlenmemiş çocuk bilgisi girebilirsiniz çocuğunuz daha büyükse girmek durumunda değilsiniz. Keza Green Card ve Abd vatandaşıysa da girmeyiniz. 
Sonrasında önce eşinizin sonra çocuğunuzun bilgilerini gireceksiniz.

Başvuru tamamlandıktan sonra çıkan ekrandaki “Confirmation Number”ı kesinlikle kaydediniz. İlerleyen zamanlarda başvuru sonucuna buradan bakacaksınız. 


Yorum Yazın