Green Card başvurularında son bir hafta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Green Card başvurularında son bir hafta
Abone ol
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Green Card başvuruları 5 Ekim tarihinde başladı. Yalnızca bir kez başvuru yapma hakkı bulunan Green Card (Yeşil Kart) başvurularında pasaport şartı aranmazken, en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Peki Green Card başvurusu nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? Green Card başvuru şartları? İşte Green Card başvuruları hakkında tüm merak edilenler...

Green Card başvuruları 5 Ekim tarihi itibarıyla başladı. Bilindiği gibi Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan Green Card, her yasal kalıcı oturma iznine sahip göçmene ABD hükûmeti tarafından verilir. Henüz Green Card (Yeşil Kart) başvurusu yapmayanlar, başvuru şartlarını ve son başvuru tarihini araştırmaya başladı.

2022 GREEN CARD BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini açıkladı. Elçilikten yapılan açıklamaya göre; bu yıl Green Card başvuruları, 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde alınacak.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde yapılır. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek kalmadan DV Lottery resmi internet sitesinden (https://dvprogram.state.gov/) Green Card başvurusu yapılabilmektedir.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Ayrıca Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde girmelidir

Sera Sandra Arpacı, Green Card sürecinin suistimal edilmeye çok açık bir konu olduğu uyarısında bulunarak, “O nedenle dolandırıcılara çok dikkat edilmelidir. Çekilişte sizi öne çıkaracağız, çekilişi kazandınız gibi cümlelere inanılmamalıdır. Çekilişe müdahale etmek mümkün değildir ve asla size kazandınız şeklinde bir dosya gönderilmez ve bu konuda aranmazsınız” dedi.

GREEN CARD SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sürece ilişkin detayları da paylaşan Arpacı, “Başvurunuz sonucunda sistem size bir başvuru numarası verecek. Sonuçların kontrolü için bu numarayı saklamalısınız. Green Card çekiliş sonuçları bir sonraki senenin mayıs ayının ilk haftasında açıklanmaktadır. Sonuçlar yine aynı siteden kontrol edilmelidir. Kazansanız da Amerikan Göçmenlik Departman'ından size herhangi bir bildirim gelmeyecek. Sizin kontrol etmeniz gerekmektedir” dedi.

"KAZANMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK VAADİNE KANMAYIN"

Green Card başvuru süresine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Kıdemli Av. Özlem Hayalcioğlu ise başvuruların sadece, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’na ait resmi web sitesinden yapıldığına dikkati çekerek, “Özellikle internet aracılığı ile kendisini danışman olarak tanıtan kişilerce başvuru sürecinin kendileri tarafından yürütüldüğü izlenimi veriliyor. Tabii ki bazı kişilerin danışmanlık hizmeti sağlayarak ücretsiz olan süreçlerin kendileri üzerinden yürümelerini sağlaması mümkün. Ancak bazı kişiler, fahiş maddi gelirler elde etmek kastıyla vatandaşların iradesini sakatlayıp dolandırıcılığa varan eylemler yürütebiliyor. Örneğin; kişiyi eğer kendisine para verirse kurayı kazanma ihtimalinin daha yüksek olacağı, içeriden adamı olduğu iddialarıyla kandırarak danışmanlık bedeli adıyla fahiş ücretler temin eden kişilerin eylemleri dolandırıcılıktır” dedi.

Sahte Green Card linklerine dikkati çeken Avukat Hayalcioğlu, “İnternet üzerinden kişilerin bu sahte linke tıklamaları sağlanıyor daha sonra banka bilgileri ele geçiriliyor ve tüm hesapları boşaltılıyor” ifadelerini kullandı.

Green Card’lılar yeni başvuru yapanlara önemli tavsiyeler verdi

-Geçtiğimiz sene pasaport şartı aranırken bu yıl bu uygulama rafa kaldırıldı

-Başvuru zor değil

-Süreç yorucu olabiliyor

-Mesleğin ve gelir seviyesinin bir önemi yok

-Yalan beyanda hakkınız yanıyor

-Hesapta para bulundurmak önemli

-Mülakatta dürüst ve net olmak önemli

-Dolandırıcılara dikkat edilmeli, kazanma ihtimali yüksel vaadine kanılmamalı

-Yaş şartı yok

- Green Card’ı kaybetmek istemeyen kişilerin 6 aydan fazla ABD dışında bulunmamaları gerekiyor

 

 


Yorum Yazın