Göz kapağı estetiğinde son teknoloji

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göz kapağı estetiğinde son teknoloji
Abone ol

Göz kapağı estetiği yüzün en çok göze çarpan bölgesinde yapılan estetik işlemdir. Kişinin ruh hali göz ifadesine yansıdığı için göz kapağı estetiği ile gözler meydana çıkartılarak hem ruh hali daha pozitif yansıtılmakta hem de makyaj daha belirgin görünmektedir. Göz kapağı estetiği ile kişide görülen yorgun, yaşlı, mutsuz ifade gitmekte yerine genç, güzel, gözleri ortaya çıkaran estetik bir görünüm gelmektedir. Göz kapağı estetiği uygulaması çok kolay olduğu için sıklıkla yapılan işlemler arasındadır. Kliniğimizde yapılan göz kapağı estetiği son teknolojik cihaz ve tekniklerle uygulanmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Neden Yapılır?  

Göz kapağı vücuttaki en ince deri bölgesidir. Hassas bir yapıya sahip olması nedeniyle fazla güneşte kalma, yerçekimi, hava kirliliği, yoğun makyaj yapma, kötü beslenme, zararlı alışkanlıklar gibi etkenlerden çabucak etkilenir. Genetik nedenler ve yaşlanma nedeniyle de göz kapağında sarkma, düşme, kırışıklık, göz altı torbası, yağ birikiminden dolayı şişme gibi etkiler görülebilir.  Özellikle yaş aldıkça vücuttaki kolajenin azalması pek çok vücut bölgesinde olduğu gibi göz kapaklarında da sarkma oluşturur. Bu durum hem estetik olmayan bir görünüm yaratır hem de okuma ve görme kalitesini bozar. Göz kapağı estetiği tüm bu sorunların giderilmesi amacıyla yapılan estetik işlemlerdir.

Blefaroplasti Nedir?

Göz kapağı estetiği ameliyatlı yönteme Blefaroplasti denmektedir. Blefaroplasti ile göz kapağı sarkması giderilir. Göz altı torbaları alınıp, göz çevresinde estetik bir görünüm sağlanır. Blefaroplasti alın, kaş bölgeleri kaldırma, yüz germe estetiği, botoks ve dolgu uygulamalarıyla kobineli olarak uygulanabilir.   

Blefaroplasti Kimlere Uygulanır?

Göz kapağı estetiği için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Genellikle yaşlanma etkilerinin görülmeye başlandığı 30-40’lı yaşlar itibariyle Blefaroplasti tercih edilmektedir. İstisna olarak doğuştan ya da kaza, hastalık gibi nedenlerle gözde deformasyon yaşayan 30 yaş altına da göz kapağı ameliyatı uygulanabilmektedir.

Blefaroplasti uygulanması için kişinin ameliyatı etkileyici herhangi bir sağlık sorunu olmamalı, ileri derecede göz sorunu yaşanmamalıdır. 

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği klinikte lokal anesteziyle uygulanan pratik ve konforlu bir işlemdir. Uygulama süresi 1-1,5 saat aralığında sürmektedir. Göz bölgesi lokal anesteziyle uyuşturulduktan sonra ameliyat yerine göre üst göz kapağının kıvrımından ya da alt göz kirpik altından kesi oluşturulur. Kişinin ihtiyacına göre bölgedeki fazla deri kesilir, kas ve yağ dokuları gereken miktarda alınır. İki göz birbirine eşitlenir. Herkesin göz yapısı farklı olduğu için bazen 1 göze işlem yapmak yeterli olurken bazen her iki göze de işlem yapılmaktadır. Göz altı ve üstü ameliyatları ihtiyaç varsa birlikte uygulanabilir. İşlem tamamlandıktan sonra dikiş atılarak ameliyat bölgesi kapatılır.

Blefaroplastiye Alternatif Göz Kapağı Estetiği (Thermage CPT) Nasıl Yapılır?

Blefaroplasti hem uygulaması ve iyileşme süreci konforlu olması hem de kalıcı bir işlem olduğu için sıklıkla tercih edilen bir ameliyattır. Ameliyat olmak istemeyen ya da sağlık açısından engeli bulunan kişiler için Thermage CPT yöntemi geliştirilmiş, bu sayede göz çevresindeki kırışıklık, sarkma, düşme gibi olumsuz etkiler bu yöntemle giderilmeye başlanmıştır. Thermage CPT uygulaması FDA onaylı cihazla gerçekleştirilir. Radyofrekans teknolojisiyle cildin derinine gönderilen ışınlar kolajen üretimini arttırır. Bu sayede cilt daha gergin, pürüzsüz, parlak bir görüntüye kavuşur. Thermage CPT uygulaması oldukça pratik bir uygulamadır. Kesi yapılmadığı için ameliyat değildir, fakat bu yöntemin dezavantajı kalıcı olmamasıdır. Thermage CPT uygulaması 2-4 sene aralığında vücutta kalıcılığını sürdürmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı İyileşme Dönemi Nasıl Geçer?

Blefaroplasti sonrası kişi klinikte 1-2 saat gözlem altında tutulur. Herhangi bir engel oluşmadığı sürece kişi bu sürenin sonunda evine gidebilir. Göz kapağı estetiği iyileşme süreci en konforlu geçen ameliyatlar arasındadır. Ameliyat sonrasında göz bölgesinde şişlik, morarma, ödem oluşumu normaldir. Bu etkileri azaltmak için krem kullanımı, soğuk kompres gibi işlemler doktor onayıyla uygulanabilir. İşlem sonrasında ağrı ya da sızlama bazı kişilerde görülebilmektedir. Bu tür durumlarda ağrı kesici ve buz ile ağrı, acı giderilebilir. Ameliyat dikişleri 1 hafta içerisinde alınmaktadır. Kişinin kendini iyi hissetmesine göre günlük ve iş yaşantısına hemen dönebilir. Ameliyat etkisinin kendini tam olarak göstermesi ve iyileşme sürecinin sona ermesi ortalama 1 ayı bulmaktadır.

Blefaroplasti Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Göz kapağı estetiği sonrasında şunlara dikkat edilmelidir:

* Güneşte kalınmamalıdır.

* Ameliyat sonrasında güneş gözlüğü kullanmak gözü koruyucu bir işleve sahiptir.

* Gözü darbelerden korumak gerekir. Göz ovuşturulmamalıdır, kaşınmamalıdır.

* Yüzüstü uyunmaması gerekir.

* Sıcak banyo yapılmamalı, sauna, hamam gibi buharlı ortamlardan uzak durulmalıdır.

* 1 hafta lens kullanılmamalıdır.

* 1 hafta spor yapılmamalı, öne eğilmemeli, ağır aktiviteden kaçınılmalıdır.

* Bol su tüketilmelidir.

* Sigara kullanılmamalıdır.

* 3 gün araba kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Göz Kapağı Estetiğinden Sonra Kesi İzi Kalır Mı?

Göz kapağı estetiği yapılırken kesi yeri izin görünmeyeceği kısımlardan belirlenmektedir. Üst göz kapağı estetiğinde göz kapağının kıvrımı kesi yeri olarak belirlenirken alt göz kapağı estetiğinde kirpik çizgisinin hizasına kesi yeri oluşturulmaktadır. Bu nedenle ameliyat sonrası görünen bir iz oluşmamaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nasıl Bir Etki Oluşur?

Blefaroplasti sonrası göz kapağındaki sarkma, kırışma, yağ birikimi, torbalanma gibi olumsuz etkiler ortadan kaybolur. Kişi yaşlı, yorgun görüntüsünden kurtularak genç, estetik bir görünüm elde eder. Gözlerin ortaya çıkmasıyla hem pırıltılı bir görünüm elde edilir hem de görüş açısı genişlemiş olur. Blefaroplasti ile göz makyajı kendini daha çok göstermektedir. Kişi isterse göz kapağı estetiğinde gözlerde çekik bir görünüm oluşturulabilir.

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı Mıdır?

Göz kapağı estetiği etkisi 10-15 sene süren bir işlemdir. Uzun süren etkisi nedeniyle kalıcı etkisi olan ameliyat sınıfındadır. 15 sene sonra yaş ilerlemesine bağlı olarak kırışma ya da sarkma oluşursa yeniden göz kapağı estetiği uygulanabilir. Blefaroplastiden sonra yeniden ameliyat olmamak için botoks uygulaması da kırışıklık ve sarkmalar için çözüm oluşturabilir.

Göz Kapağı Estetiği Riskli Midir?

Göz kapağı estetiği riskli bir ameliyat değildir. Fakat uygulayan kişinin tecrübeli bir plastik cerrah olması istenmeyen durumların yaşanmaması adına son derece önemlidir. Tecrübesiz kişilerce yapılan ameliyatlarda göz deri ve kaslarının olması gerekenden fazla alınması sonucu göz kapağının düşmesi sorunu oluşabilir. Yine deneyimsizlik sonucu enfeksiyon, kanama gibi olumsuz etkiler engellenemeyerek gözde kuruluk, tahriş, ağrı gibi istenmeyen durumların oluşması sağlanabilir. Tecrübeli plastik cerrah ameliyattaki olası riskleri minimuma indirir, yanlış uygulama yapılmasını engeller. 

Blefaroplastinin Hangi Aylarda Uygulanması Gerekir?

Göz kapağı estetiği yılın her ayı uygulanabilen bir ameliyattır. Dikkat edilmesi gereken nokta ameliyat sonrasında denize, havuza girmemek, güneşe maruz kalmamaktır. Ameliyat sonrası güneş ışığı, aşırı soğuk, rüzgar gibi etkilerden gözü korumak için dış mekanlarda güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları Uygun Mudur?

Göz kapağı estetiği fiyatları farklı etkenlerle belirlenmektedir. Göz kapağındaki sorunun derecesi, ameliyat uzunluğu, uygulayan cerrahın tecrübesi, kullanılan malzeme ve cihazların kalitesi gibi faktörler ameliyat ücretini etkilemektedir. Blefaroplasti kolay ve kısa bir ameliyattır. Uygulama alanı küçük bir bölgedir. Bu sebeple ve kişinin hayat kalitesine sağladığı katkı nedeniyle uygun fiyatlı bir ameliyat olduğu söylenebilir.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleyla.com/

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas


Yorum Yazın