Google’dan ofise geri dönecek çalışanlarına jest

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Google’dan ofise geri dönecek çalışanlarına jest
Abone ol
Google, yıllardır kiracısı olduğu Central Saint Giles'teki ofislerini 1 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

2019 yılının sonlarına doğru patlak veren, milyonlarca kişinin ölümüne neden olan ve olmaya devam eden COVID-19 nedeni ile dünyada insan temasını minimuma indirme amacı ile evden çalışma konsepti benimsendi. Bu noktada aşılama çalışmalarında büyük aşama kaydedilmesinin üzerine ofislere geri dönüş başlamıştı.

Google da bu iki yıllık süreçte çalışanlarının sağlığını düşünerek evden çalışma konseptine geçmiş, virüsün etkisini bir miktar kaybetmesine rağmen ofislere geri dönmeyi zorunlu tutmamıştı. Son olarak şirket, İngiltere’de kiracısı olduğu Central Saint Giles’teki ofislerini geri dönmek isteyen çalışanları için dudak uçuklatan bir rakama satın almayı ve daha sağlıklı bir yer haline getirmeye hazırlanıyor.

Google, Central Saint Giles’teki ofislerini 1 milyar dolara satın alıyor

Bildiğiniz üzere 2010 yılında Londra’nın merkezinde 620 milyon dolarlık bir maliyetle İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanarak hayata geçirilen Central Saint Giles; NBCUniversal, MindShare ve Google gibi şirketlere ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

Bu doğrultuda pandeminin etkisinin azalmasıyla ofise geri dönmek isteyen çalışanlarına daha sağlıklı bir çalışma ortamı sunmak için çalışmalarını sürdüren Google, kiracısı olduğu Central Saint Giles binasındaki ofislerini 1 milyar dolara satın alacağını ve içerisinde milyonlarca dolarlık tadilat yapacağını duyurdu.

İngiltere’deki ofislerinde 6 bin 400 kişiyi istihdam eden Google, satın alma işleminin tamamlanması ve gerekli tadilatların yapılmasının ardından işçi sayısının 10 bine çıkarılacağını açıkladı.


Yorum Yazın