Google'dan beklenmedik hamle! Android logosu yıllar sonra değişiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Google'dan beklenmedik hamle! Android logosu yıllar sonra değişiyor!
Abone ol
Google'ın yeni kararı üzerine alışık olduğumuz Android logosu değişti. Son yıllarda sadeleşme yoluna giren markalara uymayan Google, bu durumun tam tersini gerçekleştirdi.

Android markasında en son 2019 yılında değişikliğe giden Google,y eni logosunda ise aynı robot başının üç boyutlu olarak yeniden dizayn edildiğini görüyoruz. Oysa ki son dönemlerde yeniden markalaşma yoluna giden neredeyse her şirket, öncekine kıyasla daha sade ve iki boyutlu logo tasarımlarına geçiş yapıyor. 

Android logosunun yenilenmesi, büyük bir sürpriz değil. Çünkü şirket, CES 2023'ten itibaren katıldığı ve gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde üç boyutlu logoyu kullanmaya başladı. Bu logo, çok büyük bir ihtimalle Android 14 çalıştıran akıllı telefonların açılış ekranlarında bizleri karşılayacak.

9to5Google'a yapılan açıklamada şöyle denildi: Yeni marka kimliğimizin bazı unsurlarını, bu yılın başlarındaki CES standımız ile dijital ve afiş reklamlar gibi diğer kampanya malzemeleri dahil olmak üzere çeşitli yerlerde sergilemeye başladık. Önümüzdeki aylarda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak.

Google, Android ekosisteminde uzun zamandır direkt "android" ibaresini kullanıyor. Yani A harfi küçük. Ancak bundan sonra bu durum değişecek ve a harfi büyük yazılacak. n ve r harflerinde ise ciddi bir kavis görüyoruz ki Google, 2014 yılında yaptığı yeniden markalaşma sürecinde de bu kavisi tercih etmişti. 

Yenilenen Android ibaresi ise böyle görünüyor:


Yorum Yazın