Gergerlioğlu: İktidar yetkilileri Çin’e giderek toplama kamplarını inceleyecekti, 5 yıla yakın süre geçti gitmediler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gergerlioğlu: İktidar yetkilileri Çin’e giderek toplama kamplarını inceleyecekti, 5 yıla yakın süre geçti gitmediler!
Abone ol
DEM PARTİ Grubu adına genel kurulda konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, birçok ülkenin Çin’in Uygur Türklerine yaptığı soykırımı kabul ettiğini fakat AK PARTİ ve MHP’nin Temmuz 2019'daki 50 milyar dolarlık anlaşma yüzünden kafasını kuma gömdüğünü söyledi.

AK PARTİ ve MHP’nin Temmuz 2019'daki 50 milyar dolarlık anlaşma yüzünden kafasını kuma gömdüğünü söyledi.

 Muhalif- Ankara

 DEM PARTİ Grubu adına genel kurulda konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, birçok ülkenin Çin’in Uygur Türklerine yaptığı soykırımı kabul ettiğini fakat AK Parti ve MHP’nin Temmuz 2019'daki 50 milyar dolarlık anlaşma yüzünden kafasını kuma gömdüğünü söyledi. Soykırım önerisinin mecliste konuşulacağını ve AK PARTİ-MHP oylarıyla reddedileceğini söyleyen Gergerlioğlu, “Yıllardır burada konuşuyoruz. Böyle önergeler geliyor "Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin hâlini konuşalım." deniliyor, AK PARTİ ve MHP oylarıyla reddediliyor. Niye reddediliyor? Çünkü gayet duygusal ilişkiler var. Avrupa Birliğinden, demokrasiden, hukuktan uzaklaşan Türkiye iktidarı Çin'e yaklaştı ve Çin'i kırmamaya, üzmemeye çalışıyor.” Dedi.

Dört buçuk yıl önce Meclisten İnsan Hakları Komisyonunun Çin'e gidip toplama kamplarını ziyaret ederek gerçek bilgilere ulaşması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Yapılmadı, bu kadar net. Yıllardır söylüyorum burada, her konuşmamda söylüyorum. Beş yıla yaklaşıyor ve gidilmiyor. Birçok dünya meclisinde soykırım kabul edildi, Türkiye Meclisi, AK PARTİ ve MHP bunları görmemek için kafasını kuma gömüyor. Neden? Temmuz 2019'daki 50 milyar dolarlık anlaşma bunun nedeni. Bunları bilmiyor muyuz biz? İnsan hakları raporlarında felaket bir ülke var karşımızda: Çin; Uygur Türklerine büyük bir zulüm yapıyor ve soykırım yapıyor. Sessiz bir Türkiye var; işin özeti bu, mugalataya, polemiğe hiç gerek yok, apaçık gerçekler ortada. Bir an evvel İnsan Hakları Komisyonu Çin'e gitmeli ve bu gerçekler ortaya çıkmalı.” dedi.


Yorum Yazın