Gergerlioğlu: Benim başıma gelen hadisenin aynısı Can Atalay’a yaşatılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gergerlioğlu: Benim başıma gelen hadisenin aynısı Can Atalay’a yaşatılıyor
Abone ol
Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yargıtay tarafından cezası onanan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumunun kendi yaşadıklarına benzediğine dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi’nin büyük bin ihtimale bu kararı büyük bir ihtimal iptal edeceği görüşünü dile getiren Gergerlioğlu, “Çünkü benim hakkımda verdiği karar var, o kararın aynısı Can Atalay için uygulandığı zaman bir milletvekili ol, bir çıkarıl, bir cezaevine gir, bir çık, Meclis’e gir, ülke bu halde! Hukuksuzluk dayatıldığı müddetçe bu halde. Benim başıma gelen hadisenin aynısı Can Atalay’a yaşatılıyor” dedi.

Muhalif- Ankara

TBMM’de yaptığı basın açıklamasıyla hak ihlallerini gündemine taşıyan YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İktidarın zulmünün ve hukuksuzluğunun bitmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’nde dosyanın görüşüleceği takvimin belli olmasına rağmen Yargıtay’ın alelacele TİP Milletvekili Can Atalay’ın cezasını onadığına dikkat çeken Gergerlioğlu, “Acele ile pür telaş ile bende de aynısını yapmışlardı” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin büyük bin ihtimale bu kararı büyük bir ihtimal iptal edeceği görüşünü dile getiren Gergerlioğlu, “Çünkü benim hakkımda verdiği karar var, o kararın aynısı Can Atalay için uygulandığı zaman bir milletvekili ol, bir çıkarıl, bir cezaevine gir, bir çık, Meclis’e gir, ülke bu halde! Hukuksuzluk dayatıldığı müddetçe bu halde. Benim başıma gelen hadisenin aynısı Can Atalay’a yaşatılıyor” dedi.

Gergerlioğlu’nun  Can Atalay’ın durumuna ilişkin  açıklaması şöyle:

“Bakın neler yaşanıyor? Şu hale bakın ya! Anayasa Mahkemesi 5 Ekim’de Can Atalay’ın başvurusunu inceleyeceğini ifade etti. Ardından ne oldu? Yargıtay hemen bir karar verdi, Can Atalay ve Osman Kavala hakkındaki Gezi Davası’ndaki kararları onadı! Acele ile pür telaş ile bende de aynısını yapmışlardı. 3-4 senede Yargıtay kararları ancak nihayetlenebilirken 1 sene içinde alelacele birilerinin emriyle bunu iyi biliyoruz muhtemelen Süleyman Soylu’nun emri ile Yargıtay hemen hakkımdaki kararı onamıştı. Burada da aynı şekilde bakın hemen Yargıtay alelacele Anayasa Mahkemesi 5 Ekim’de karar açıklayacak ya pür telaş hemen Can Atalay’ın cezasını onadı, Osman Kavala’nın cezasını onadı. Büyük bir zalimlik! Siyasete yine büyük bir baskı yapıyorlar? Akılları sıra Sayın Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürecekler, benim yaşadığım hadisenin bir benzeri yaşanacak, ardından ne olacağını da çok iyi biliyorum. Anayasa Mahkemesi bunu büyük ihtimal iptal eder çünkü benim hakkımda verdiği karar var, o kararın aynısı Can Atalay için uygulandığı zaman bir milletvekili ol, bir çıkarıl, bir cezaevine gir, bir çık, Meclis’e gir, ülke bu halde! Hukuksuzluk dayatıldığı müddetçe bu halde. Benim başıma gelen hadisenin aynısı Can Atalay’a yaşatılıyor, kendisini cezaevinde de ziyaret ettim. Uğradığı zulme karşı kendisine hem Meclis’te hem cezaevinde destek verdim ve bu karara karşı çıkıyoruz. Can Atalay hukukçuluğunu yapmıştır ve suçlu değildir. İstedikleri kadar onasınlar, benim kararımda da Yargıtay’ın 5 hakimi vardı, 4 hakim iktidarın emrine uyarak bu onamayı yaparken 1 hakim hukuk vicdanına dayanarak 16 sayfalık bir manifesto yazarak bu saçma sapan hukuksuz karar onanamaz diyordu ve ardından Anayasa Mahkemesi onu doğrulamıştı. Evet ülkede bu işler böyle gidiyor arkadaşlar bunu da herkes bilsin biz bu zalimce karara karşıyız. Sayın Osman Kavala çok değerli bir insan hakları savunucusudur ve ona verilen bu ceza da son derece zalim ve hukuksuz bir cezadır. İnsanlara böyle ağır cezalar vererek muhalefeti susturmaya çalışan bir iktidar var ortada çünkü yargı yok yargı iktidarın emri ile çalışıyor.” 


Yorum Yazın