Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1.5 saatlik konuşmayı 35 dakikada bitirdi; Meclis’te olay oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1.5 saatlik konuşmayı 35 dakikada bitirdi; Meclis’te olay oldu
Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1.5 saatlik bütçe sunumunu 35 dakikaya sığdırınca oturumu yöneten Meclis Başkan vekili Celal Adan,”Bir şeye daha şahitlik yaptık, tek nefes tam otuz beş dakika konuştu. Eğer yavaş yavaş okusaydı bir buçuk saat konuşması lazımdı” dedi.   Muhalefetten, laf atmalara, sorulara kulak tıkayarak Jet hızı konuşmaya esprilerle karışık eleştiri yağdı. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “ Radara takılacak, yavaş oku! Radara takılacaksınız yavaş okuyun!”, HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, “Gençlik ve Spor Bakanımız anlaşılmayan bir dilde konuştuğu için ona ilişkin çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim, yine de teşekkür ederiz”. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Keşke önceden haber verseydi de Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmesini temin edebilmek bakımından ön hazırlığı yapmış olsaydık”, DEM’ Partili Çiçek Yontar, “Bakan Bey, hangi dilde konuşuyorsunuz? Anlaşılmıyor”.

 Muhalif- Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1.5 saatlik bütçe sunumunu 35 dakikaya sığdırınca oturumu yöneten Meclis Başkan vekili Celal Adan,”Bir şeye daha şahitlik yaptık, tek nefes tam otuz beş dakika konuştu. Eğer yavaş yavaş okusaydı bir buçuk saat konuşması lazımdı” dedi.  Jet hızı konuşmaya  muhalefetten esprilerle karışık eleştiri  yağdı.  

 Genel  Kurul’da dikkat çeken  Bakanlık  bütçesine ilişkin görüşmeler şöyle:

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ülkemizde 2004 yılından beri müracaat eden tüm öğrencilere kredi, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ise burs veriliyor.

MEHMET TAHTASIZ (Çorum) – Hızlı okuma kursuna git, anlayamıyoruz.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Radara takılacak, yavaş oku! Radara takılacaksınız yavaş okuyun!

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – 913.964 öğrencimiz kredi, 593.040 öğrencimiz burs olmak üzere toplam 1 milyon 507 bin 4 öğrencimize öğrenim hayatında ekonomik destek sağlıyoruz. (AK PARTİ sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar; MHP sıralarından alkışlar)

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Bakan Bey, hangi dilde konuşuyorsunuz? Anlaşılmıyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) - Burs ve kredi miktarlarımızı lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL, doktora öğrencileri için 6 bin TL olarak güncelledik.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Bakan Bey hangi dilde konuşuyorsunuz? Anlamıyoruz, anlamıyoruz.

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Bursları neden 4 bin lira değil de 2 bin lira yaptınız? 143 dolardan 70 dolara düştü burslar.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – 2 bin lira burs veriyorsunuz niye 4 bin lira vermiyorsunuz? 2 bin neyine yeter!

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – Burs imkânından yararlanan öğrencilerimiz ailelerin gelir ve sosyal durumları, başarı durumları esas alınarak 12 kamu kurumundan alınan bilgilerle belirleniyor. (AK PARTİ sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar; MHP sıralarından alkışlar)

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Bakan Bey dediğinizi anlamıyoruz. Hangi dilde konuşuyorsunuz?

---

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Boğulacaksın, yavaş. Boğulacaksın, boğulacaksın.

NURTEN YONTAR (Tekirdağ) – Boğulacaksın, yavaş yavaş. Dinleyeceğiz biz, dinleyeceğiz, yavaş. Sayın Bakanım, yavaş, biz dinliyoruz sizi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – Yurtlarımız, kamplarımız, spor tesislerimiz pandemide ve depremde yüz binlerce vatandaşımızı ağırlamış ve hakiki anlamda milletimize yurt olmuştur.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Fatih Terim gibi fon açacaksanız bolca spor salonu açın.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Boğulacaksın, boğulacaksın.

NURTEN YONTAR (Tekirdağ) – Boğulacak, yazık.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – En son, 6 Şubat depreminde toplamda 17 gençlik kampında ve 620 yurdumuzda 500 bine yakın depremzede vatandaşımızı misafir ettik. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Yazık, boğulacak şimdi.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Fatih Terim gibi yetiştirecekseniz sporcuları açın fonlarınızı.

----

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Sayın Bakan “ev genci” diye bir kavram duydunuz mu?

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin en değerli kazanımlarından biri olan kurumlar arası iş birliklerini güçlü bir şekilde sürdürmeye ve bu sayede daha hızlı reaksiyon almaya devam ediyoruz.

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Sayın Bakan “ev genci” diye bir şey duydunuz mu? Ev gençleri için bir tane projeniz yok Sayın Bakan.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Ya, bir kere de “Van” de, bir kere de “Iğdır” de, bir kere “Amed” de, bir kere “Mersin” de duyalım, oralara da stat yapın.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Bakan Bey, bilinmeyen dilde konuşmayın, bilinmeyen bir dilde konuşmayın.

----

MEHMET TAHTASIZ (Çorum) – Bilal’e anlatır gibi anlat, Bilal’e!

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Sayın Bakan, o madalyaları sporcular aldı, Bakanlık almadı! O madalyaları sporcular aldı!

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK (Devamla) – Pazar günü bir şeye daha şahit olduk: Dünyanın Türk voleybolunu konuştuğu bir tarihî tabloya şahitlik ettik.

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Filenin Sultanları’ndan neden bahsetmiyorsunuz?

MEHMET TAHTASIZ (Çorum) – Bilal’e anlatır gibi yavaş anlat!

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Tarifeli uçakla yolladığınız Filenin Sultanları’ndan bahsedin!

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Filenin Sultanları’nı tarifeli uçakla yolladınız, ondan bahsedin!

-----

BAŞKAN – Bir kere, değerli milletvekilleri, bütçenin en çok alkışlanan bakanı Osman Bakan. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Sayın Bakan hiçbir soruya cevap vermedi, tebrik ediyorum.

BAŞKAN – Bir şeye daha şahitlik yaptık, tek nefes tam otuz beş dakika konuştu. Eğer yavaş yavaş okusaydı bir buçuk saat konuşması lazımdı.

MEHMET TAHTASIZ (Çorum) – Sayın Başkanım, hızlı okumada birinci oldu, madalya takalım.

AYSU BANKOĞLU (Bartın) – Madalya takın.

BAŞKAN – Gençlik ve Spor Bakanı olunca tabii.

MAHMUT DİNDAR (Van) – Türkçe açıklamasını istiyoruz.


Yorum Yazın