Denizcilik Bakanlığı'nda pozitif ayrımcılık!

"Geleceği inşa eden kadınlarımızla, hep birlikte geleceğe..."

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün öncülük ettiği ve sektörün ileri gelen 12 şirketinin taraf olduğu "Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü" imzalandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde imzalanan Protokol ile denizcilik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla denizcilik sektörüne örnek olacak bir adım atarak öncülük yapan Denizcilik Genel Müdürlüğü önümüzdeki süreçte sektörün diğer temsilcilerinin de katılım sağlaması ile daha fazla kız öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Söz konusu protokol ile denizcilik fakültelerinde okuyan kız öğrencilerin zorunlu stajlarını gerçekleştirebilmeleri için protokole taraf olan şirketlerin yıllık stajyer kontenjanlarının  yüzde 10'unun kız öğrencilere ayrılması sağlanacak.

Başlangıç olarak 12 sektör temsilcisi ile imzalanan bu protokol sayesinde, Türkiye'de denizcilik eğitimi veren 4 yıllık fakültelerde okumakta olan kız öğrencilerin yarısına yakınına staj imkanı sağlanmış olacak. Protokole taraf olacak şirketlerin sayısının artması ile bu sayı artacak ve kız öğrencilerin tamamının staj olanağı sağlanmış olacak.

SOSYAL MEDYADAN VİDEO

Denizcilik Genel Müdürlüğü, tarafından sosyal medyada paylaşılan 8 Mart videosu dikkat çekti. 

"Geleceği inşa eden kadınlarımızla, hep birlikte geleceğe..." denilerek paylaşılan video şu şekilde: 


 


Yorum Yazın