10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gazeteciler Cemiyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Cemiyeti Anıtkabir'i ziyaret etti
Abone ol
Gazeteciler Cemiyeti, cemiyetin 76. kuruluş yıl dönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri, cemiyetin 76. kuruluş yıl dönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyarete; Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcıları Yusuf Kanlı ve Ayhan Aydemir, Genel Sekreter Kenan Şener, Mali Sekreter Ali Topçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Güray Soysal, Nursun Erel, Zeynep Gürcanlı, Ali Oruç, Önder Sürenkök, Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun, Seçici Kurul Başkanı Seva Ertem ile çok sayıda Cemiyet üyesi katıldı.

Kıratlı başkanlığındaki heyet, mozoleye çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Kıratlı, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kıratlı, deftere şu ifadeleri yazdı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 76. yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla huzurundayız.

Cumhuriyetin kuruluşu öncesi ve sonrası “Basın milletin müşterek sesidir” diyerek bu gücün millet yararına en etkin şekilde kullanılması için öncülük yaptınız.

Sivas’ta İrade-i Milliye, Ankara’da Hâkimiyet-i Milliye iradesiyle en zor şartlarda Kurtuluş Savaşı verdiğimiz sırada ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık ülküsü etrafında birleşmesini sağladınız. Böylece o zor şartlarda, yokluk içerisinde bir varoluş destanını dünyaya duyurmayı başardınız.

Aziz Atam, bizlere bıraktığınız değerli mirası geleceğe taşımayı ödev biliyoruz. Öngördüğünüz gibi; Türk Basını, Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturmaya devam edecektir. Sizi ve Milli Mücadele’nin bütün kahramanlarını minnetle anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.”


Yorum Yazın