Gazeteci Timur Soykan Ataköy'de bir seçmen listesini paylaştı: "Listede doğuştan Türk vatandaşı olan kimse yok"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci Timur Soykan Ataköy'de bir seçmen listesini paylaştı: "Listede doğuştan Türk vatandaşı olan kimse yok"
Abone ol
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala İstanbul'daki bir seçmen listesini paylaşan gazeteci Timur Soykan, daire alarak vatandaşlık sahibi olanlara dikkat çekti. Soykan, "Seçmen adresleri Sea Pearl Rezidans, burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKParti'ye yakın Kuzu Grup" dedi.

14 Mayıs seçimlerine 42 gün kala “seçim güvenliği” ve “seçmen listeleri” hâlâ en büyük tartışma konuları olmaya devam ederken; gazeteci Timur Soykan, İstanbul'un Ataköy ilçesindeki bir seçmen listesini paylaştı. Twitter hesabından paylaşım yapan Soykan, "Fotoğraftaki İstanbul Ataköy'de bir seçmen listesi ve doğuştan Türk vatandaşı yok. Soyadının ilk harfine göre sıralandığı listedekilerin tamamı Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler. Bir de lraklı var. Hepsinin adresi aynı caddede. Çünkü daire alan vatandaş oluyor" değerlendirmesini yaptı.

Soykan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kişiler, İstanbul Ataköy'de sahile bir duvar gibi dikilen Sea Pearl Rezidans'tan 250 bin ya da 400 bin dolara daire alarak vatandaş olmuş. Seçmen adresleri burası. Burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKP'ye yakın Kuzu Grup." ifadesini kullandı.

 


Yorum Yazın