Gazeteci İsmail Saymaz'a beraat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci İsmail Saymaz'a beraat
Abone ol
Gazeteci İsmail Saymaz'ın, savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat kararı verildi.

Saymaz hakkında savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle  dava açılmıştı. 

Davanın Niğde 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Saymaz’ın yazdığı yazıda şikayetçi Vural ve eşinin kişisel veri niteliğinde olan tüp bebek tedavisi gördüklerine dair özel sağlık durumlarını, isim ve soyisim belirterek umuma açık hale getirdiği ve bu şekilde sağlık durumlarının geniş kitlelere yayılmasına sebebiyet verdiğini” öne sürerek, cezalandırılmasını istedi. 

Vural ailesinin avukatı da Saymaz’ın cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra kararını açıklayan Mahkeme Hakimi, Saymaz’ın beraatına hükmetti. Savcı Vural’ın avukatı ise mahkemenin bu kararına itiraz ederek dosyayı İstinaf mahkemesine taşıdı.


Yorum Yazın