GASSOPDER 2023 Yılın Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GASSOPDER 2023 Yılın Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu
Abone ol
Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından, toplumsal ve kültürel sorunlara duyarlı, bu alanlarda farkındalıkların artırılmasına öncülük eden gazetecilere verilen, ‘GASSOPDER 2023 Yılının Gazetecileri Özel Onur Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Ödül alanlar arasında tek kadın ise Muhalif yazarı Emel Seçen'di.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, 9 Ocak günü GASSOPDER-Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği’nde bir tören düzenlenecek. 
Sosyal ve mesleki sorumlulukların kriter olarak alındığı ‘GASSOPDER 2023 Yılının Gazetecileri Ödülleri’ GASSOPDER Genel Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine sunulacak.  
Gazetecilerin, toplumsal sorunlarla ilgili yaptıkları başarılı haber ve makaleleri taçlandırmak amacıyla ödüle layık görüldüğünü ifade eden GASSOPDER-Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği Başkanı Yaşar Kaba, Türkiye'de basının ve gazetecilerin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek cesur, akıllı, birikimli gazetecilerin önünün açık olduğunu söyledi.

Yazarımız Emel Seçen'in aldığı ödüle dair yorumu ise şöyle oldu:

"Ve çetin günlerden geçmek zor ama tüm bunlar olurken, susmamak,bedel ödemek daha zor. Çetin günlerin mükafâtı, çetin günlerde ama artık ulusal olarak da kabul gören Gassopder'den(Gazeteciler Sosyal Sorumluluk ve Projeler Derneği) geldi. Ne de güzel geldi.
Buhranlı günlerde, çok ama çok kıymetli.
Bir yanımız, bir kadın olarak, İstanbul Sözleşmesinden çıkarılmak zorunda bırakılırken.
Bu güzel kalemdaşlarla, üstelik Cumhuriyetimizin 100.yılında, bu onuru bana yaşatan seçici kurula teşekkürlerimi sunuyorum. 
Tüm haberlerimi, 90 km uzakta yanımda ne çocuğum, ne kocam olmadan yaptım!Tıpkı Kara Fatma,Nene Hatun,Gördesli Makbule gibi. Bu onur, onların soyundan geldiğimdendir. Ama sadece uzunca yıllardır, bunlarla da uğraşmadım, 'yazamadıklarım', bildik cenah değil sadece diğer tehlike içerde olanlarda. 
Tıpkı'Ferman padişahın ise dağlar bizimdir' diye, yüzyıllar önce uygulanan haksızlığa başat olan Dadaloğlu misali; nerede yazdırmadılar, bir başka alanda, orada çoğaldık. Kültür ve Sanat, toplumun mihenk taşıdır. Olmazsa olmazıdır ama buna haizsen görevi ifâ edebilirsin. Çok önemlidir. 
Hakkı yenen, tüm mücadeleci bireylere armağan olsun!"


‘GASSOPDER 2023 Yılının Gazetecileri Özel Onur Ödülleri verilen gazeteciler şöyle:


Murat Ağırel, Yılın Çalışan gazetecisi Özel Onur Ödülüne,
Timur Soykan, Uğur Mumcu Özel Onur Ödülüne,
Ahmet Kaplan, Yılın Makalesi Özel Onur Ödülüne,
Emel Seçen, Kültür Sanat Özel Onur Ödülüne,
Talip Ercan, Amatör Ligler Spor Muhabiri Özel Onur Ödülü’ne layık görüldü.


Başarılı Gazetecilere Plaketleri 9 Ocak 2023 Pazartesi saat 18.00 GASSOPDER-Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Dernek Merkezinde yapılacak olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde verilecek.


Yorum Yazın