İstihbarat Ekim’de geldi, Şubat başı düğmeye basıldı

Gara’ya operasyon kararı nasıl alındı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gara’ya operasyon kararı nasıl alındı?
Abone ol
Hürriyet Gazetesi yazarı Selvi’nin aktardığına göre, PKK önce Kandil’i, baskılar artınca Gara’yı aktif hale getirdi ve komuta kontrol merkezini buraya taşımaya başladı. 5-6 yıldır PKK’nın elinde olan sivillerin Gara’da tutulduğu istihbaratı ise ekim ayında alındı. Bilgi birkaç kaynak tarafından teyit edilince, operasyon hazırlıklarına başlandı. Selvi, terörist Duran Kalkan'ın itiraf gibi sözlerine de yer verdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye’nin baskısıyla Bekaa’dan çıkarılan terör örgütü PKK’nın, ABD tarafından Kandil’e yerleştirildiğini, burada sıkışan örgütün önce Sincar, sonra Gara’yı komuta kontrol merkezine dönüştürmeyi planladığını belirterek, “Ama bu kez başarılı olamadı” dedi. 

Selvi, bugünkü köşe yazısında, 5-6 yıldır PKK’nın elinde olan sivillerin Gara’da tutulduğu istihbaratının Ekim ayında alındığını, bilgi birkaç kaynak tarafından teyit edilince, Gara’ya yönelik operasyon hazırlıklarına başlandığını, Şubat ayı başında ise düğmeye basıldığını kaydetti.

PKK’nın sahada sıkıştıkça alternatif üretebilen bir terör örgütü olduğunu ifade eden Selvi, “Türkiye’nin baskısıyla Bekaa’dan çıkarıldı ama ABD onları Kandil’e yerleştirdi. Kandil’de sıkışınca önce Sincar, sonra Gara’yı komuta kontrol merkezine dönüştürmeyi planladı. Ama bu kez başarılı olamadı. Gara’ya son dönemlerde PKK’nın önemli isimlerinin gelip gittiği de tespit edilmiş” dedi.

DURAN KALKAN’IN İTİRAFI

PKK’nın ilk üç isminden biri olan Duran Kalkan’ın, Gara operasyonunu, “Tarihin en ağır çatışmalarından biriydi” diye tanımladığını belirten Selvi, şunları aktardı:

“Terörist Kalkan, Türkiye’nin hedefini, “Gara operasyonunun temel amacı HPG’nin komuta kontrol merkezini işlemez hale getirmekti. Bu operasyonda temel hedef gerillanın komuta kontrol merkezini etkisiz kılmaktı” diye tanımladı. Duran Kalkan bunu söylediğine göre demek ki Gara operasyonu hedefine ulaşmış.”

GARA, PKK’YI PANİKLETTİ

PKK’ın Gara bölgesini güvenli alan saydığı ve “TSK sadece uçakları ve SİHA ile ateş açar, sonra gider” diye düşündüğünün ortaya çıktığını kaydeden Selvi, “Ancak Gara’da kara operasyonunun yapılması PKK’nın yönetim kademelerinin paniklemesine yol açtı” ifadesine yer verdi.


Yorum Yazın