Game Factory ve İBB iş birliği ile gençler OGEM'de hayallerindeki oyunları inşa edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Game Factory ve İBB iş birliği ile gençler OGEM'de hayallerindeki oyunları inşa edecek
Abone ol
OGEM, gençlerin hayallerindeki oyunları geliştirmesi için kamu destekli bir kuluçka merkezi. OGEM, Game Factory ve İBB işbirliği ile faaliyet yürütüyor.
Haber Videosu

OGEM (Oyun Geliştirme Merkezi), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Game Factory iş birliği ile Türk oyun sektöründeki ilk ve tek kamu destekli kuluçka merkezi olma özelliğini taşıyor.

İBB Oyun Geliştirme Merkezi OGEM, gençlerin hayallerindeki oyunları inşa edebilmeleri için gerekli ekipman desteğini, oyun tasarımı eğitimleri ve ofis desteği sunuyor. OGEM ayrıca, yayınlanma ve pazarlama konusunda uzman isimlerle de girişimcileri bir araya getiriyor. OGEM'e seçilen ekipler 12 ay boyunca kuluçka desteği alacak ve Haliç manzaralı fiziksel ofis imkanına erişecek.

Son teknolojiler

Global oyun firmalarının kullandığı MoCap (hareket yakalama) gibi yüksek bütçeli teknolojiler gençlerin erişimine sunuluyor.

Sektör profesyonelleri

OGEM'de Google, Game Factory, Funmoth Games, Masomo, Bahçeşehir Üniversitesi, WePlay gibi kurumlar gençlere özel eğitimler verecek.

İmamoğlu: Gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşabilmelerini sağlamak

8 Aralık 2021'de OGEM'in açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kuluçka merkezinin amacının Türkiye'nin oyun sektörünün ana merkezlerinden biri olmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Son birkaç yılda oyun sektörü müthiş bir gelişme gösterdi. Mobil oyunların da etkisiyle adeta kartopu etkisiyle büyüyen sektör, ülkemizde de hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. Yerli oyun şirketlerimizin başarıları hepimizi gururlandırdı. Bunun üzerine özellikle genç girişimcilere daha fazla destek olabilmek hedefiyle girişim kuluçkası ve eğitimi alanında en başarılı firmalardan olan Game Factory partnerliğinde İBB Oyun Geliştirme Merkezi OGEM’i kurduk. Burada beklentimiz Türkiye oyun sektöründen daha fazla yıldız, daha fazla unicorn çıkmasına katkıda bulunmak. Gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşabilmelerini sağlamak.

Buradaki ana amacımız Türkiye’yi oyun sektörünün ana merkezlerinden biri yapmak, OGEM bünyesindeki stüdyolara onlarca kapı açabilmek. İstanbul’da başlayan bu yolculuğun ülkemize yayılacağını, Türkiye’de çoğu sektörde olduğu gibi oyun sektörünün gelişmesinde de İstanbul’un lokomotif rol oynayacağını düşünüyoruz.

Pınar Türker Fadıllıoğlu: Bütün imkanlar ücretsiz sunuluyor

İBB Medya AŞ Genel Müdür Pınar Türker Fadıllıoğlu, OGEM'in kamu destekli ilk ve tek oyun merkezi olduğunu belirterek bu işe gönül vermiş insanları bir araya getirerek amaçlarının oyun dünyasında güçlü bir ekosistem yaratmak olduğunu ifade etti. Fadıllıoğlu, OGEM'de her ay çeşitli söyleşiler, eğitimler ve turnuvalar yaptıklarını ve bütün katılımcılara sağlanan imkanların ücretsiz verildiğini vurguladı.

OGEM'e katılım koşulları neler?

OGEM'in katılım koşulları şöyle:

  1. Katılımcılar ekip ya da birey olarak katılabilir.
  2. Yarışmaya her türden oyun türü olarak başvuru yapılabilir.
  3. Katılımcıların; Ekip bilgisi, oyun bilgisi ve oyun dokümanları gibi dosyalar daha sonra istenecektir.
  4. Katılımcıların hali hazırda bir oyunla başvurması zorunludur. Değerlendirmeler 50-50 olarak oyun ve ekip üzerinden değerlendirilecektir.
  5. Katılımcıların en az bir oyun prototipine önceden sahip olmaları gerekmektedir.

Koşulları sağlayan katılımcılar arasında yapılacak yarışma sonucuyla birlikte OGEM programına katılacak ekipler ve geliştiriciler belirlenecektir.

Yarışma sonucu Game Factory ve OGEM heyetiyle beraber açık olarak incelenecek,elemeler yapılacaktır. 10 ekip ise 12 ay boyunca Ofis, mentorluk ve network gibi birçok farklı destekten faydalandırılacaktır.

Yarışma, açılış etkinliği ile birlikte sonuçlandırılacak, açılış etkinliğinde destekleri kazanan ekipler açıklanacaktır. Açılış ile birlikte programımız yürürlüğe girecektir.

12 ay sonunda hem eğitim programları ve etkinlikler tamamlanacak, hem de ekiplerimiz OGEM‘den mezun edilecektir. Mezuniyet etkinlikleri gerçekleştirilecektir ve kendilerine sertifikaları teslim edilecektir.

Her mezuniyette, 3 günlük game jam (oyun hackathon’u) etkinliği yapılacaktır. Daha sonrasında tekrar yarışma yapılıp yeni ekipler OGEM programına dahil edileceklerdir.

OGEM programı geleceğin unicorn oyun stüdyolarını destekleyen bir yer haline gelecektir. Yıllık program sistemiyle birçok ekip 1 yıl boyunca hızlı bir şekilde geliştirilebilecek, ve devamlı olarak farklı insanlara destek sağlanacaktır.

Aynı şekilde bu model ile birlikte OGEM‘de bir “mezuniyet” havası verilmek istenmektedir. OGEM programı Türk oyun sektörünün bir “kültürü” haline gelecek, ve en çok bilinen oyun desteği/programlarından birisi olarak sektörde yerini sağlamlaştıracaktır.

OGEM hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt için tıklayınız.


Yorum Yazın