Fransa'da terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa'da terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı!
Abone ol
Moskova'daki terör saldırısı sonrası Fransa'da terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında yapılan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "(Moskova'daki) saldırının DEAŞ tarafından üstlenilmesi ve ülkemizin karşı karşıya olduğu tehditler göz önüne alındığında ulusal güvenlik uyarı seviyesini en üst düzeye çıkarma kararı aldık: Saldırı acil durumu" dedi.

Moskova'daki terör saldırısına ilişkin olarak, Rusya’nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda 137 kişinin öldüğü bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Ayrıca, saldırı sonrasında konser salonunun çatısında yangın çıktı ve çatı bir süre sonra çöktü.

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilirken, terör saldırısını ele almak üzere bir görev gücü oluşturulduğu duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.


Yorum Yazın