"Bu seçim; evlatlarımızın, torunlarımızın dinini, imanını, şeriatını yaşamaları için"

Fransa'da, oy kullanmaya giden gurbetçilerden şeriat çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa'da, oy kullanmaya giden gurbetçilerden şeriat çağrısı
Abone ol
Fransa'da ikamet eden bir grup Türk vatandaşı, otobüs tutarak oy vermeye gitti. Otobüs hareket durumundayken konuşan yaşlı bir kadının dedikleri hayrete düşürdü. Yaşlı kadın Türkiye'deki seçimleri; "Evlatlarımızın, torunlarımızın hür olarak yaşamaları için dinini, imanını, şeriatını yaşamaları için bu ayeti ilelebet başlarında taşımaları için" şeklinde nitelendirdi.
Haber Videosu

Fransa'da yaşayan bir grup vatandaş, otobüs tutarak oy vermeye gitti. Otobüs hareket halindeyken konuşan bir vatandaş "Bizim canımız, kanımız, namusumuz, ırzımız onlara helaldir. Öyle görecekler, bu yüzden bu seçim; Evlatlarımızın, torunlarımızın hür olarak yaşamaları için dinini, imanını, şeriatını yaşamaları için bu ayeti ilelebet başlarında taşımaları için, çaput değil de ayet olduğunu bilerek taşıma zorunda olduğumuzu biz çocuklarımıza miras bırakacağız. En büyük hazinemiz.. Allah muzaffer eylesin, zafer inşallah yakındır"  dedi.

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy kullanma işlemi dün başladı. Yaklaşık 800 bin Türk vatandaşının ve kayıtlı 397 bin 68 seçmenin bulunduğu Fransa'nın 6 kentinde seçim sandıkları açıldı.

Türk vatandaşları başkent Paris, Marsilya, Strazburg, Lyon, Nantes ve Bordeaux'da oy kullanmak için sandık başına gitti. Paris'te yaşayan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, oy kullanmak üzere Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'na geldi.

Fransa'da yaşayan bir grup vatandaş, otobüs tutarak oy vermeye gittiler. Aralarında yolculuk yapan vatandaşlardan biri ise, otobüstekilere uyarılarda bulunarak AK Parti'ye oy vermeye davet etti.

Vatandaş, "Bizim canımız, kanımız, namusumuz, ırzımız onlara helaldir. Öyle görecekler, bu yüzden bu seçim; Evlatlarımızın, torunlarımızın hür olarak yaşamaları için dinini, imanını, şeriatını yaşamaları için bu ayeti ilelebet başlarında taşımaları için, çaput değil de ayet olduğunu bilerek taşıma zorunda olduğumuzu biz çocuklarımıza miras bırakacağız. En büyük hazinemiz... Allah muzaffer eylesin, zafer inşallah yakındır" dedi.

Otobüste bulunanlar ise bu sözlere "Allahü ekber ve bizi bu kafirlerden koru" diyerek karşılık verdi.


Yorum Yazın