Fransa Açık'ta sürpriz: Serena Williams veda etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa Açık'ta sürpriz: Serena Williams veda etti
Abone ol
Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Serena Williams, Fransa Açık'ın (Roland Garros) 4. turunda Kazak Elena Rybakina'ya yenilerek elendi. Turnuvaya veda eden bir diğer isim ise kariyerinde 2 grand slam şampiyonluğu yaşayan Victoria Azarenka oldu.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvada tek kadınların 7 numaralı seribaşı Williams, 21 numaralı seribaşı Kazakistanlı Elena Rybakina ile karşılaştı.

Rybakina, toplam 1 saat 17 dakika süren mücadeleden 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Kariyerinde ilk kez grand slam çeyrek finaline yükselen Rybakina, 31 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova'nın rakibi oldu.

AZARENKA VEDA ETTİ

Kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, katıldığı Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası'nın 4. turunda elendi.

Başkent Paris'te düzenlenen sezonun ikinci grand slam turnuvasında 8. gün sabah seansında tek kadınlarda maça çıkan 15 numaralı seribaşı Azarenka, 31 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova ile karşılaştı. Azerenka, mücadelenin ilk setini 7-5 kazanmasına rağmen sonraki setleri 6-3 ve 6-2 kaybetti ve maçı 2-1 kazanan Pavlyuchenkova, turnuvada adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

MEDVEDEV VE TSİTSİPAS ÇEYREK FİNALDE

Tek erkeklerin 2 ve 5 numaralı seribaşları Daniil Medvedev ile Stefanos Tsitsipas, çeyrek finale yükseldi.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın 8. günü, dördüncü tur karşılaşmalarıyla devam etti.

Rus tenisçi Medvedev, 22 numaralı seribaşı Şilili Cristian Garin'i 6-2, 6-1 ve 7-5'lik setlerle 3-0 mağlup ederek son 8 isim arasına kaldı.

Yunan Tsitsipas ise 12 numaralı seribaşı İspanyol Pablo Carreno Busta'yı aynı skorla (6-3, 6-2, 7-5) yenerek tur atladı ve Medvedev'in çeyrek finaldeki rakibi oldu.

Fransa Açık'ta en büyük başarısına 2013'te yarı finale kalarak ulaşan Azerenka, Avustralya Açık'ta ise iki kez (2012, 2013) şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Turnuvanın akşam seansındaki 4. tur maçlarında, tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Kazakistanlı Elena Rybakina ile karşılaşacak.

Tek erkeklerde ise 2 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ile Şilili Cristian Garin, 5 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas ile 12 numaralı seribaşı İspanyol Pablo Carreno Busta, 6 numaralı seribaşı Alexander Zverev ile Japon Kei Nishikori korta çıkacak.

 


Yorum Yazın